Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Na našu konferenciu “Misia” vo Westminster Hall prišlo okolo 150 ľudí

Milí priatelia,

v sobotu 5.októbra prebehla dlho očakávaná konferencia našej misie s jednoduchým názvom “Misia”. Kládla si za cieľ priniesť zamyslenie nad tým, ako byť misionárom 21.storočia – tam, kde sme, a tým, kým sme.

Že je to téma viac než aktuálna, ktorá preto neprešla bez záujmu, dokazoval počet účastníkov konferencie – cez 150 ľudí. Tí sa vo Westminster Hall dozvedeli od zástupcov anglickej, írskej, talianskej, francúzskej, čínskej, brazílskej či africkej misie o rôznych prístupoch k evanjelizácii svojich misionárov, ale aj o ich vlastných misionárskych skúsenostiach a pohľadoch na to, aké je byť kresťanom medzi inými náboženstvami a kultúrami.

Z Bratislavy dorazil aj otec biskup Jozef Haľko, aby priblížil misionársky odkaz Cyrila a Metoda. Vo svojom príhovore vyzdvihol najmä obetu ako ideové jadro misie Cyrila a Metoda a tiež ich komunikačnú a jazykovú empatiu.

Neboli sme ochudobnení ani o umelecké zážitky – Pavol Danko a jeho predstavenie “Čínsky muž pre Číňanov” dokázal, že viera sa dá vyjadriť aj tancom, a divadelná hra Julky Sersenovej “Mučeníci Slova” predstavila s humorom i drámou nejednoduchú misiu solúnskych bratov k nám Slovanom na Veľkú Moravu.

Konferencia bola skrátka úspech. Hodiny a hodiny času a úsilia, ktoré jej organizátori z našej misie (menovite nemožno opomenúť Aťku Ďuristovú, v tesnom závese s Marcelkou Bzdilovou) pri jej príprave mesiace venovali, sa vyplatili. Všetkým tým, ktorí sa na príprave konferencie akokoľvek podieľali, patrí veľká vďaka.

Kto ste nemohli prísť, prišli ste o veľa. Prostredníctvom videa, fotiek alebo správ z médií sa ale môžete konferencie zúčastniť aspoň spätne, virtuálne.

 

http://www.tvlux.sk/archiv/play/5632

http://www.hlavnespravy.sk/slovenska-katolicka-misia-v-londyne-zorganizovala-konferenciu-s-nazvom-misia/154152/

http://www.krestanskyportal.sk/slovenska-katolicka-misia-v-londyne-zorganizovala-konferenciu-s-nazvom-misia/

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20131008020

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20131007047

http://tisk.cirkev.cz/ze-zahranici/slovaci-v-londyne-predstavili-odkaz-cyrila-a-metodeje/

http://www.tvnoe.cz/detail-clanek/konference-misie-v-londyne.html

http://zpravy.proglas.cz/detail-clanku/udalosti-prvni-rijnove-soboty.html

http://www.indcatholicnews.com/news.php?viewStory=23372

 

Odpoveď