Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 26. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 29. 9. – 6. 10. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi – spomienka
Utorok – sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi – spomienka
Streda – sv. Anjelov strážcov – spomienka
Piatok – sv. Františka Assiského – spomienka

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.30 pm – večerná sv. omša nebude !!!

3. V piatok po sv. omši bude poklona pred vyloženou sviatosťou Oltárnou na prvý piatok v mesiaci a litánie k Božskému Srdcu Ježišovmu.

4. Drahí priatelia, všetkých vás srdečne pozývame na podujatie, ktoré nesie názov The Mission a ktoré organizuje Slovenská katolícka misia v Londýne.
Toto podujatie má za cieľ:
– predstaviť slovanských vierozvestov a patrónov slovenského národa sv. Cyrila a Metoda
– spoznať a porozumieť, ako prijali kresťanstvo iné etnické komunity vo svojich krajinách a ktoré v súčasnosti žijú v Londýne
– ako ja môžem byť dnes misionárom v takom kozmopolitnom meste, akým je Londýn
Toto celodenné podujatie sa koná dňa 5. októbra 2013 (sobota) vo Westminster Cathedral Hall, Ambrosden Avenue, SW1P 1QH so začiatkom o 9.30 hod.
Zaregistrovať sa môžete na webstránke SCM alebo v kostole u Juliany alebo Kiky.
Príďte sa hrdo prihlásiť k duchovným a kultúrnym hodnotám, ktoré nám naši vierozvestovia vytovrili a zanechali.

5. V nedeľu 6. októbra 2013 bude sv. omša o 13.30 hod. Svätú omšu spojenú s vysluhovaním sviatosti birmovania bude celebrovať Mons. ThDr. Jozef Haľko, PhD., pomocný bratislavský biskup, ktorý je zodpovedný za pastoráciu Slovákov v zahraničí.
Večerná sv. omša v nedeľu 6. októbra 2013 nebude !!!

6. Hľadáme ochotného šikovného dobrovoľníka znalého IT a programovania, ktorý by sa podujal spravovať našu webstránku. Prihlásiť sa môžete u správcu misie.

7. Hľadáme animátorov – dobrovoľníkov, ktorí by pomáhali pri príprave k sviatosti birmovania a 1.sv.prijímaniu. Prihlásiť sa môžete u správcu misie.

8. Ďakujem všetkým organizátorom včerajšieho športovo-spoločenského podujatia, predovšetkým Ľubovi Marčekovi, Gabrielovi Gunišovi, Laislavovi Szántaiovi a Andrejke Ďuristovej za organizáciu a propagáciu tohto podujatia s brazílskou
komunitou. Verím, že všetci účastníci si odnášajú neopakovateľný a nezabudnuteľný zážitok.
Výsledok je potešujúci, nie však rozhodujúci. Dôležité je, že sme nadviazali kontakt a zblížili sa navzájom. A tak môže začať aj naša misia v oblasti viery. Avšak vzájomná, rovnako obohacujúca obe strany.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď