Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 14. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 7. – 14. 7. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Štvrtok – sv. Benedikta, opáta, patróna Európy – sviatok

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm

3. Počas mesiacov júl a august nedeľné večerné sv. omše nebudú !!!!!

4. Popoludní o 15.00 hodine bude modlitba sv. ruženca. Ste vítaní stretnúť sa pri soche Sedembolestnej Panny Márie. Pozvaní sú všetci členovia ružencového spoločenstva ako aj noví záujemcovia. Prihlásiť sa môžete u Marcelky.

5. Dňa 21. júla 2013 oslavuje Talianska misia 150.výročie založenia misie v Londýne. Talianska misia srdečne pozýva v tento deň na procesiu na oslavu Preblahoslavenej Panny Márie Karmelskej o 15.30 hodine v sprievode od kostola St. Peter na Clerkenwell Road. Po procesii bude oslava v talianskom štýle s hudbou, tancom i pohostením, na ktoré vás rovnako srdečne pozývajú.
Naša misia sa tiež pripojí k oslave založenia talianskej misie. Záujemcovia o bližšie poznanie ich kultúry a prežívania viery, ako aj spoločenských tradícii a zvykov, tam môžu ísť v doprovode Marcelky po našej poludňajšej sv. omši. Odchod je o 14.30 hodine spred nášho kostola.

6. Biskup Alan Hopes, ktorý mal na starosti etnické skupiny v Londýne v diecéze Westmisnter, bude dňa 16. júla 2013 inštalovaný za nového sídelného biskupa v meste Norwich, v diecéze East Anglia. Kto by sa chcel zúčastniť tejto slávnosti, môže sa nahlásiť Marcelke po svätej omši a môžete ísť spoločne vlakom do Norwichu. Slávnostná svätá omša bude o 12.00 hod.

7. Dnes po svätej omši bude prebiehať požehnanie novej kancelárie SCM. Po 5 rokoch existencie samostatnej Slovenskej katolíckej misie v Londýne, bude mať misia svoj vlastný priestor pre vybavovanie stránok, archiváciu dokumentácie i možnosť stretávania sa pre duchovné potreby jednotlivcov i párov.

Dovoľte mi poďakovať sa všetkým, ktorí prispeli k tomuto dielu:
– Kamilovi a Edite za zostavenie projektu a jednania, ktorými sa dosiahlo poskytnutie tohto priestoru
– Karolovi Rusnákovi a jeho partii chlapov, ktoré zasponzorovali prestavbu priestoru
– Mirke Hanákovej, ktorá pravidelnými príspevkami na účet misie pomohla podporiť dôstojné vybavenie kancelárie
– remeselníkom Attilovi Pikorovi, Václavovi Jaššovi, Františkovi Klempárovi, ktorí svojou prácou prispeli k prestavbe a obnove priestorov
– Janke Barboríkovej zo Slovenska, ktorá zaistila pre potreby misie tlačiarenský kopírovací stroj
– Milanovi Fenčíkovi za inštaláciu IT technológii pre potreby komunikácie a archivácie elektronickej pošty a dokumentov
– Lucii a Anke, ktoré pomohli upratať a vyčistiť priestory do súčasnej podoby
Nebeský Otec nech vám odplatí vašu ochotu, ústretovosť a štedrosť, ktorú ste prejavili mnohým neznámym, ktorí budú nachádzať útočište, pomoc a potreby v našej misii

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď