Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Zjednotenie sa v poklone eucharistickému Kristovi

poklona pred sviatostouArcibiskup Salvatore Fisichella a jeho spolupracovníci dnes v Tlačovom stredisku Svätej stolice predstavili nadchádzajúce udalosti Roku viery. Ide o adoráciu, ktorá spojí v jednom momente celý svet a podujatie Evangelium vitae.

“Dnes predstavujeme ďalšie dve udalosti, ktoré budú sprevádzať budúci priebeh Roku viery. V prvom rade je to eucharistická adorácia, ktorá sa bude konať v Bazilike sv. Petra v nedeľu 2. júna od 17:00 do 18:00 h. (…) Cirkev zažije vo svojich dejinách podobnú udalosť vôbec po prvýkrát, môžeme ju preto označiť za historickú. Katedrály z celého sveta sa v túto hodinu synchronizujú s rímskym časom, aby prežili spoločenstvo v eucharistickej adorácii so Svätým Otcom.”

Veriaci mnohých krajín sa do adorácie zapoja v reálnom čase, teda krajiny ako Honolulu, Cookove ostrovy a súostrovie Samoa sa budú modliť s celým svetom ráno o 5:00 h ráno. Pri adorácii budú veriaci uvažovať nad témou Jeden Pán, jedna viera.

František už stanovil dva hlavné úmysly modlitieb: „za Cirkev na celom svete“, aby ju „Pán robil poslušnou v počúvaní svojho Slova“ a za „rôzne časti sveta, ktoré zažívajú utrpenie nového otroctva, sú obeťami vojen, obchodovania s ľuďmi, obchodovania s drogami, otrockej práce, tiež za deti a ženy, ktoré trpia akoukoľvek formou násilia“. Modlitby budú aj za tých, ktorí sa nachádzajú v ekonomickej neistote, predovšetkým nezamestnaných, starších, migrantov, bezdomovcov, väzňov a marginalizovaných.

Naša misia sa pripája k tejto výzve sv. Otca. Táto adorácia v našom kostole bude z dôvodu časových možností používania chrámu v nedeľu 2.júna 2013 od 14.00 – 15.00 hod.

sv.Petra

Odpoveď