Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 6.VEĽKONOČNÚ NEDEĽU / 5. – 12. 5. 2013 /

timthumb.php1. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

2. Začína mariánsky mesiac – obdobie pravidelnej úcty k Panne Márii. Úpenlivá prosba pri zjaveniach Božej Matky je „Modlite sa ruženec“. Pripojme sa aj my k modlitbe sv. ruženca. Naučme sa ho, vytvorme spoločenstvo modlitby, ktoré sa vkladá pod ochranu nebeskej Panny a Matky.

3. Na budúcu nedeľu 12.mája 2013 vás všetkých pozývame na slávnosť 1. sv. prijímania v našej misii, ktorá bude o 13.00 hod.
Nácvik liturgie pre prvoprijímajúce deti a ich rodičov bude v piatok po svätej omši.

4. V sobotu 11. Mája 2013 o 14.00 hod. bude v našej misii sobáš. Božie požehnanie a milosť pre manželský stav si vyprosia Attila a Júlia a my ich budeme modlitbou sprevádzať v tomto najkrajšom dni ich života.

5. Milí priatelia! Pozývame vás na Majáles Slovenskej katolíckej misie, ktorý sa uskutoční 18. mája 2013, v predvečer Turíc, v sále St.Agnes Centre na Cricklewoode, od 6pm do 11pm.
Vstupné na Majáles je 10 libier v predpredaji a 12 libier pri vstupe na Majáles.
Posledných 20 lístkov bude dnes predávať Marcelka.
Príďte sa zabaviť so svojimi priateľmi za bezkonkurenčnú cenu do už osvedčených priestorov na Cricklewoode!

6. Slovenský folklórny súbor KARPATY v Londýne Vás srdečne pozýva na SLOVENSKÝ MAJÁLES v sobotu, 18. MÁJA 2013, od 7:00 do 01:30hod. do CAPE baru, najbližšie metro je St.Paul’s a Bank.
V programe bude tanečná škola, vystúpenie súboru KARPATY a tombola, do tanca bude striedavo hrať cimbalová hudba KARPATY a DJ Igor.
Zábava je zaručená, len si prineste dobrú náladu a pohodlné topánky, lebo tancovať sa bude až do rána!
Pri východe z kostola sú letáčiky, z ktorých sa dozviete viac.

7. K dispozícii sú ešte 2 lístky na Radošinské naivné divadlo, ktoré má vystúpenie tento piatok o 20.00 hod. Záujemcovia nech sa prihlásia v sakristii kostola u kostolníka Jožka.

8. Dňa 6. mája 2013, t.j. zajtra, v pondelok (Bank Holiday) je o 10.30 hod. sv. omša migrantov (Mass for Migrants) vo Westminsterskej katedrále, kde bude naša misia mať účasť na liturgii spevom a účasťou na prinášaní obetných darov. Srdečne vás všetkých pozývam a povzbudzujem k účasti a prezentácii našej misie počas tejto sv. omše.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď