Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Návšteva slovenských misií v zahraničí

LuxemburgV dňoch 22 – 25. 4. 2013 na pozvanie duchovného správcu SCM spoločne s o. Michaelom, správcom anglickej farnosti, pod ktorú patrí SCM, navštívili ďalšie slovenské rímskokatolícke misie v Bruseli a Luxemburgu. Táto pastoračná návšteva bola príležitosťou oboznámiť sa s prácou a životom slovenských krajanov žijúcich v týchto krajinách, pozorovať rozdiely v potrebách a zázemí pastoračnej služby slovenských kňazov v misiách, porovnať a zhodnotiť rozsah i úroveň ich postavenia.

Zároveň táto pastoračná návšteva bola vyjadrením vďačnosti o. Michaelovi za otvorenú náruč a stálu podporu našej SCM v Londýne. V Luxemburgu na pozvanie tamojšieho správcu SCM sa nám naskytla príležitosť zúčastniť sa pútnickej mariánskej svätej omše piatich farnosti, na ktorej bol prítomný aj domáci biskup Jean-Claude. Naši kňazi koncelebrovali na tejto sv. omši.

Veríme, že táto návšteva a konverzácie s členmi iných misií prispeli k ešte väčšej náklonnosti a podpore o. Michaela voči našej SCM. Sme presvedčení, že tieto momenty spoznania našej kultúry v iných podmienkach otvorili jeho srdce voči nám ešte väčšmi.

Odpoveď