Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Prvé zasadanie Farskej rady

P1360387V nedeľu 7. apríla 2013, sa novozvolená Farská rada stretla na prvom zasadaní. Stretnutiu predsedal duchovný správca misie otec Tibor Borovský. Program začal o 12.30 svätou omšou, pokračoval spoločným obedom a rokovaniami, ktoré končili o 19.00.
Členovia Farskej rady diskutovali o témach, ktoré pokryli všetky sféry života misie. Prvá časť rokovaní sa týkala urgentných potrieb komunity, rozdelenia služieb a činností, ktoré sú nevyhnutné pre efektívny chod misie. Potom sa zúčastnení venovali finančnej otázke a rozpočtu misie na rok 2013. V rozhovoroch členovia rady rozoberali pripravované duchovné aj spoločenské podujatia na rok 2013 a diskutovali o budúcnosti a perspektívach misie. Podrobne analyzovali kroky, ktorých uskutočnenie by mohlo zabezpečiť lepšiu prosperitu misie, jej otvorenie sa spolupráci s inými inštitúciami, spoločnosťami a komunitami.
Riaditeľ Farskej rady oboznámil jednotlivých členov s funkciami, ktoré by im mali byť pridelené a informoval ich o stave sesterských slovenských katolíckych komunít vo Veľkej Británii.
Stretnutie sa konalo v exercičnom dome House of the Prayer v juhozápadnom Londýne.
Druhé oficiálne stretnutie Farskej rady sa uskutoční 28. apríla 2013.

Odpoveď