Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA KVETNÚ NEDEĽU / 24. – 31. 3. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Nedeľa – Kvetná (v tento deň je 28. Medzinárodný deň mládeže)
Veľký týždeň
– Veľkonočná Trojdnie
o Zelený štvrtok – Pamiatka Pánovej večere
o Veľký piatok – Utrpenia a smrti Pána
o Biela sobota – vigília Pánovho zmŕtvychvstania
Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

2. Bohoslužby Veľkého týždňa budú takto:
Streda – 7.30 pm
Štvrtok – 8.00 pm – Zelený štvrtok – Pamiatka Pánovej večer
Piatok – 6.00 pm – Veľký Piatok – Obrady Umučenia Pána
Sobota – 6.00 pm – Biela Sobota – vigília Pánovho zmŕtvychvstania
Nedeľa – 1.00 pm – Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania
– večerná svätá omša nebude !!!

3. V noci z 30. na 31. marca 2013 sa mení čas. O 02.00 hod. stredoeurópskeho času posúvame hodiny na 03.00 hod. letného času (kratšia noc).V UK o 01.00 na 02.00 hod.

4. Pozývame Vás na Celonočné bdenie s Kristom na Zelený štvrtok 28.marca po svätej omši. Počas nočného bdenia sa budeme snažiť naplniť Ježišove slová, ktoré adresoval svojím apoštolom „Zostaňte a bdejte so mnou!“ Celá noc bude plná modlitieb, zamyslení, piesní aj tichých meditácií. Bližšie informácie o akcii nájdete na plagáte, ktorý bude zavesený vzadu na nástenke, na našej webovej stránke alebo sa obráťte na Andreu.

5. Pristúpiť ku sviatosti zmierenia je možné tento týždeň iba po obradoch a nácvikoch a v sobotu 30.03.2013 od 15.00 – 17.00 hod. v kostole SCM.

6. Prosím prihlásených dobrovoľníkov do asistencie, aby prišli na nácvik obradov na Zelený štvrtok minimálne ½ hodinu pred sv. omšou.

7. Dávam do pozornosti protestný pochod proti manželstvám rovnakého pohlavia túto nedeľu na Trafalgar Square od 2 – 5pm. Nám kresťanom je potrebné vyznať a nezaprieť svoju vieru, nezostať bokom a ľahostajný k evanjeliu Ježiša Krista a vydať svedectvo.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď