Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 5. PÔSTNU NEDEĽU / 17. – 24. 3. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Jozefa, ženícha Panny Márie – slávnosť
Nedeľa – Kvetná (v tento deň je 28. Medzinárodný deň mládeže)

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)

  • pred sv. omšou od 6.30 pm pobožnosť krížovej cesty

Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

  • po sv. omši o 2.30 pm pobožnosť krížovej cesty

3. Máme nového pápeža! Pamätajte a podporujte ho svojimi modlitbami.

4. V noci z 30. na 31. marca 2013 sa mení čas. O 02.00 hod. stredoeurópskeho času posúvame hodiny na 03.00 hod. letného času (kratšia noc).V UK o 01.00 na 02.00 hod.

5. Blíži sa tradičný termín výletu členov SCM na Veľkonočný pondelok (1.apríla 2013). Ak máte nejaký návrh, či nápad, a chcete ho zrealizovať, obráťte sa na správcu misie s ponukou.

6. Pozývame Vás na Celonočné bdenie s Kristom na Zelený štvrtok 28.marca po svätej omši. Počas nočného bdenia sa budeme snažiť naplniť Ježišove slová, ktoré adresoval svojím apoštolom „Zostaňte a bdejte so mnou!“ Celá noc bude plná modlitieb, zamyslení, piesní aj tichých meditácií. Bližšie informácie o akcii nájdete na plagáte, ktorý bude zavesený vzadu na nástenke, na našej webovej stránke alebo sa obráťte na Andreu.

7. Ďakujem našim ochotným majstrom remeselníkom Ferkovi, Václavovi, Attilovi, Róbertovi a rovnako dodávateľovi Karolovi, ktorí včera premenili jednu miestnosť na novú kanceláriu SCM.
Poprosil by som ženy, ktoré sú ochotné prísť upratať kanceláriu, aby sa ohlásili u mňa po svätej omši. Upratovať sa bude v sobotu 23.03.2013 od 11.00 hod.

8. V piatok po svätej omši budeme upratovať kostol. Je to každomesačná súčasť života našej SCM starať sa a zveľaďovať priestor, o ktorom platí, ako hovorí sv. Pavol o Kristovi: „V ňom žijeme, hýbeme sa a sme“.
Aj týmto spôsobom preukazujeme kvalitu a hĺbku svojej viery, pretože tento priestor je nám poskytnutý ako dar, tak ako Kristus a jeho milosť. V ňom žiť, pohybovať sa a byť znamená priamu odpoveď na lásku Krista i anglickej Cirkvi a tejto farnosti na spoluprácu. Je to odpoveď na pozvanie, teda božie volanie a skutok viery, nádeje a lásky, ktorým preukazujeme ako sa staráme aj o svoje duše a priestor, v ktorom prijímame duchovný pokrm.
Je to aj napĺňanie cirkevného ustanovenia podporovať cirkevné ustanovizne – napríklad aj takouto formou.

9. V utorok bude mať meniny môj predchodca o. Jozef Vojtek. Vzadu na stolíku je pohľadnica s blahoželaním, na ktorú sa môžete podpísať. Spomeňte si vo svojich modlitbách vďaky na toho, ktorý neúnavne a obetavo slúžil 6 rokov krajanom v SCM.

10. Dňa 21.marca 2013 uplynie 6 rokov od úmrtia otca Jana Langa, SJ, ktorý tvoril podmienky pre budovanie katolíckej misie v Londýne. Spomeňme si naňho vo svojich modlitbách, aby sme nezabudli na tých, ktorí vytvárali prostredie, ktoré i my dnes užívame pre hlbšie a trvalé prežívanie svojej viery, radosť, vzájomnú podporu, útechu a spolupatričnosť na oslavu Boha Otca i jeho Syna Ježiša Krista v Duchu Svätom.

11. Pristúpiť ku sviatosti zmierenia je možné tento týždeň ako vždy v stredu a piatok pred i po svätej omši a v sobotu 23.03.2013 od 10.00 – 11.30 hod. v kostole SCM. Svätá omša bude ajv sobotu o 9.15am v anglickom jazyku.

12. Dávam do pozornosti protestný pochod proti manželstvám rovnakého pohlavia na budúcu nedeľu na Trafalgar Square od 2 – 5pm. Nám kresťanom je potrebné vyznať a nezaprieť svoju vieru, nezostať bokom a ľahostajný k evanjeliu Ježiša Krista a vydať svedectvo.

13. Niekoľko ráz sme oznamovali možnosť zapojiť sa do ochotníckeho divadla. Toto pozvanie stále platí. Súbor potrebuje zohnať ešte niekoľko hercov, aby mohol začať skúšať avizovanú hru o sv. Cyrilovi a Metodovi. Apelujeme na všetkých, ktorí by sa aj radi zapojili, ale brzdí ich strach alebo zaneprázdnenosť. Ak sa nenájde dostatočný počet ochotníkov, predstavenie nebude možné zrealizovať.
Podrobný oznam o divadle nájdete na internete.
Dnes po sv. omši môžete ohľadom divadla kontaktovať Julianu na chóre.

14. Rovnako pozývame všetkých farníkov, ktorí zostávajú v Londýne na veľkonočné sviatky, aby sa aktívne zapojili do liturgie. Tí, čo sú ochotní počas Veľkej noci miništrovať, čítať čítania alebo spievať žalmy, nech sa ohlásia po sv. omši v sakristii u kostolníka Jožka.
Tiež budeme potrebovať šikovné ženy, čo pomôžu s prípravou a nesením obetných darov. Záujemcovia o pomoc s obetnými darmi, hláste sa, prosím u Juliany na chóre, po sv. omši.

15. Bohoslužby Veľkého týždňa budú takto:
Streda – 7.30 pm
Štvrtok – 8.00 pm (Zelený štvrtok – Pamiatka Pánovej večer)
Piatok – 6.00 pm (Veľký Piatok – Obrady Umučenia Pána)
Sobota – 6.00 pm (Biela Sobota) – vigília Pánovho zmŕtvychvstania)
Nedeľa – 1.00 pm (Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania)
– večerná svätá omša nebude !!!

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď