Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

CELONOČNÉ BDENIE S KRISTOM

Plagat_Nocne Bdenie_SVK WEB-1I doľahli naňho smútok a úzkosť. Vtedy im povedal: „Moja duša je smutná až na smrť. Ostaňte tu a bdejte so mnou! “ (Mt 26,38)

Viete si predstaviť, aké by to bolo neuveriteľné bdieť spolu s Ježišom? Zotrvať s ním celú noc v Getsemanskej záhrade v čase pred jeho zajatím, v čase samoty, kedy ani len jeden z jeho učeníkov pri ňom nezostal stáť?

Ježišova prosba k učeníkom je nástojčivejšia ako kedykoľvek predtým. Ježiš ju totiž vyslovuje v čase veľkej slabosti, kedy na neho dolieha bremeno nesmierneho smútku a úzkosti. Vedel, že hodina, kedy položí za nás svoj život, sa priblížila. Ostáva však sám. V modlitbách sa obracia na svojho Otca, ale neprosí Ho, aby ho tejto hrôzy a bolesti ušetril. Práve naopak. Plne sa oddáva Jeho vôli. Ide vykonať najväčší skutok lásky, obetovať svoj život, vziať na plecia všetky hriechy sveta.

Noc v Getsemanskej záhrade bola nepochybne začiatkom Ježišovho utrpenia. Pripomíname si ju každý rok a každý rok Ježiš opakuje tie iste slová: „Ostaňte tu a bdejte so mnou”. Ako na ne odpovieme dnes? Tento raz tam nemusí byť sám!

Slovenská katolícka misia Ťa srdečne pozýva na Celonočné bdenie s Kristom.

Kedy:

dňa 28.marca (Zelený štvrtok) od 20.00hod do 13.00hod dňa 29.marca (Veľký piatok)

Kde:

Our Lady of La Salette and Saint Joseph Catholic Church, 14 Melior Street, London SE1 3QP

PROGRAM:   Program_SVK

Plagat_Nocne Bdenie_SVK_WEB

Odpoveď