Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 5. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 10. – 17. 2. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej – spomienka
– V tento deň je 21. Svetový deň chorých.
Streda – Popolcová (začína Pôstne obdobie)
Štvrtok – sv. Cyrila, mnícha, a sv. Metoda, biskupa – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. V stredu začína pôstne obdobie značením popola na čelo kajúcnika. Cirkev nás vyzýva na pokánie slovami Ježiša Krista: „Kajajte sa a verte evanjeliu!“ V evanjeliu sv. Matúša je táto výzva spojená s myšlienkou priblíženia sa nebeského kráľovstva. Uveriť evanjeliu znamená vlastne prijať božie kráľovstvo. Pokánie je podmienkou toho, aby sme sa stali schopnými prijať Boha. Patrí to k podstate kresťanstva.
Tento deň je prísny pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu.

V stredu po omši sa bude udeľovať značenie popolom na čelo na znak pokánia.

4. Ako iste viete, tento rok bol Konferenciou biskupov Slovenska vyhlásený za Rok sv. Cyrila a Metoda, pri príležitosti ich 1150-teho výročia príchodu na Slovensko. Sv. Otec Benedikt XVI. zasa vyhlásil tento rok za Rok viery. Niet vari lepšieho spojenia pre nás ako prežívať odkaz a poslanie našich vierozvestov – dar viery.
Krajania v Anglicku a naša misia ho chce prežívať intenzívne a hlboko vo svojich srdciach, zostúpiť do hlbín duše a mysle, preto pripravuje k vyhlásenému Roku viery a našich vierozvestov sériu podujatí. K jednému z nich smeruje aj nasledujúca pozvánka.
Pozývame vás na rozjímavý večer spojený so spomienkou na predvečer zosnutia nášho vierozvestu, sv. Konštantína Cyrila (+14.2. r. 869).
Program začne v stredu (Popolcová streda), 13. februára 2013, v kostole SCM Our Lady of La Salette and St., Joseph, krátko po skončení sv. omše. Po symbolickom pôstnom pohostení (čaj, voda a ovocie) bude nasledovať prednáška o osobnosti, príklade a duchovnom dedičstve sv. Cyrila, spojená s projekciou. Potom budú nasledovať modlitby v štýle Taizé – spevy a hovorené modlitby, zostavené podľa tém predsmrtnej modlitby sv. Cyrila.
Príďte sa naladiť na pôst, inšpirujúc sa zásadovým kresťanským životom sv. Cyrila!

5. Dňa 16. februára 2013 (sobota) sa uskutoční Pôstna duchovná obnova s témou: BUDE TO O PRAVDE – CHCES JU PRIJAT? Program začne o 10.00. Program zahŕňa prednášky, aktivity, sv. omšu, osobné modlitby a obed, ktorý bude zabezpečený.
Medzi nás prídu naši priatelia z Evanjelizačnej školy s otcom Františkom. Môžeš sa ku nám pridať kedykoľvek počas dňa. Tešíme sa na teba!
Kontakt pre viac informácii: Kika, 07912863474.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď