Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Posledná paralympijská nedeľa – oslava a rozlúčka

V posledný deň Paralympiády v Londýne v nedeľu 9. septembra 2012 sme privítali na záverečnom poďakovaní počas svätej omše v Slovenskej katolíckej misii na Melior Street aj slovenských paralympionikov, ktorí nám priniesli ukázať všetky vybojované medaily, vrátane tých najvzácnejších a prišli sa tak podeliť s radosťou z ich úspechov s nami, svojimi fanúšikmi a priaznivcami.

Bol to neopakovateľný zážitok môcť si siahnuť a dotknúť sa olympijských medailí. Cítili sme, že je v nich aj kus našej priazne a hrdosti na slovenských športovcov a našu krajinu. Boli sme šťastní rovnako, ako keby sme ich vybojovali sami.

Táto nedeľa priniesla do SCM super deň so slovenskými paralympionikmi. Prišli sa s nami rozlúčiť a priniesli nám ukázať všetkých šesť medailí, ktoré na paralympiáde vybojovali. Mohli sme si ich následne aj „poťažkať“ a odfotografovať sa s nimi.

Po ďakovnej omši, pri ktorej boli medaily súčasťou obetných darov, sa športovci pri krátkej besede s nami podelili o svoje zážitky a pocity z Londýna i športových zápolení.

Londýn ma prekvapil svojou atmosférou, stretla som sa tu s veľmi milými ľuďmi,” povedala bronzová stolná tenistka Alena Kánová. Rovnako bronzová strelkyňa Veronika Vadovičová mala v Londýne podľa svojich slov 4 srdcové disciplíny. “Túto medailu som vôbec nečakala, pretože už v tréningu som mala zlé výsledky. Pri závode som si však dala požehnanie od vás do vrecka, a prinieslo mi šťastie,” povedala.

Modlitba požehnania sv. Františka, ktorú športovcom naša misia pri uvítacej omši venovala, mala vraj podiel aj na dvoch zlatých medailách predsedu Slovenského paralympijského výboru Jána Riapoša v stolnom tenise. “Toto špeciálne požehnanie bolo pre mňa neuveriteľne silné. Mal som ho rovnako ako ruženec z Medžugoria pri sebe, dodávalo mi silu,” povedal.

Ako poďakovanie za podporu SCM, ktorú podľa svojich slov vnímal v Londýne ako svoj domov, venoval Ján Riapoš menom Slovenského paralympijského výboru a športovcov SCM špeciálnu grafiku Ľudovíta Bednárika.

My sme si následne nenechali ujsť príležitosť, aby sme paralympionikov spontánne vyprevadili s hlasným spevom slovenských národných piesní až k metru. To vyvolalo viditeľné dojatie u slovenských športovcov aj záujem Londýnčanov a pracovníkov metra, ktorí sa neváhali so slovenskou výpravou odfotografovať.

ĎAKUJEME VÁM za tento nezabudnuteľný zážitok v našich životoch!
Prajeme vám mnoho pokoja, radosti a ďalších životných úspechov, aby ste aj naďalej rozdávali svoju srdečnosť, povzbudzovali iných a sami prežívali blaho pokoja a šťastia vo svojich dušiach a srdciach. Nech toto blaho duše je i naďalej čitateľné na vašich tvárach v podobe úsmevu a dobrosrdečnosti, ktorú ste plnými priehrštiami rozdávali počas Paralympiády tiež u nás aj na športoviskách medzi ostatnými.

GOD BLESS YOU!

Odpoveď