Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 20. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 19. – 26. 8. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Bernarda, opáta a učiteľa Cirkvi – spomienka
Utorok – sv. Pia X., pápeža – spomienka
Streda – Panny Márie Kráľovnej – spomienka
Piatok – sv. Bartolomeja, apoštola – sviatok

2. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
Nedeľa – 1.00 pm

3. Na webovej stránke SCM sa v sekcii Fotografie a videá nachádzajú fotografie z besedy s p. Mariánom Bergerom zo dňa 15. júla 2012 v SCM, ktorý niesol olympijskú pochodeň v Poole. Prítomní mali možnosť sa odfotografovať s ním a s olympijskou pochodňou – týmto vzácnym a jedinečným symbolom OH 2012 v Londýne.
Tí, ktorí by chceli originál fotografie v plnom rozlíšení, nech napíšu na emailovú adresu stanislav.petrinec@gmail.com alebo info@scmlondon.org alebo pavlinazapalacova@yahoo.co.uk uvedú číslo fotografie, v akom sú zobrazené na stránke. Požadovaná fotografia bude zaslaná späť v plnom rozlíšení prostredníctvom emailu.

4. Prosím vrátiť USB kľúč, CD-ka s ružencom Božieho milosrdenstva a naberačky od hrncov, kto si požičal.

5. K Paralympiáde
Program Žijeme OH pokračuje aj počas paralympiády, kde v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom budeme mať 3 skvelé akcie, na ktoré ste všetci srdečne pozvaní. Všetky podujatia začínajú nedeľnou svätou omšou v štandardnom čase o 13.00 hod., a to:

a.) 26. august: Uvítacia sv. omša pre Slovenskú paralympijskú výpravu
b.) 02. september: Paralympijské kvízové popoludnie
c.) 09. september: Autogramiáda slovenských športovcov s medailami

Verím, že sa všetci tešíte. Naši paralympionici sú skvelí priateľskí a zábavní ľudia.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Na Slovensku sa v súčasnosti zakladá nadácia, ktorá si za jeden zo svojich cieľov vytýčila pomoc Slovákom žijúcim v zahraničí pri ich návrate na Slovensko, spätnej integrácii do spoločnosti a takisto napomáhať využitiu ich skúseností a potenciálu v prostredí Slovenska.
Pre vytvorenie efektívnej pomoci potrebuje mat nadácia dostatok aktuálnych informácií o stave slovenských komunít v zahraničí, potrebách a plánoch Slovákov žijúcich v zahraničí vo vzťahu ku Slovensku, respektíve ich návratu na Slovensko.
Pre tento účel sa organizuje anketa, ktorej výsledok môže ovplyvniť aj Vašu budúcnosť. Z tohto dôvodu Vás chcem poprosiť o starostlivé vyplnenie dotazníka a jeho ďalšie šírenie v prostredí Slovákov žijúcich v zahraničí.
Dotazník je anonymný, určený pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorí sú v zahraničí viac ako 1 rok a ktorých vek sa pohybuje v rozmedzí 20 až 50 rokov.

Dotazník sa nachádza na adrese:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGgxMlYxUTdoeG80RXY0UkVfVkRHNWc6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy01MGMxMmMzMS1hZDI5LTQwNDYtOGRkMS1mN2E5Y2ZjYmUzMzk&ifq

 

Odpoveď