Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

2.olympijská nedeľa v SofaZone 05.08.2012

Ďalším úspešným podujatím SCM počas OH 2012 v Londýne bola sv.omša v SofaZone (oficiálna zóna pre fanúšikov slovenských olympionikov – www.sofa-zone.com ). Viac ako 100 prítomných Slovákov a Čechov sa zúčastnilo bohoslužby v tomto priestore, ktoré prevádzkuje agentúra Pishter ( www.pishter.com ) .

Program bol skutočne bohatý. Bohoslužby sa zúčastnil opäť Samuel Piasecký – gymnasta a Milan Randl, džudista. Svojou návštevou a homíliou na olympijsko-duchovnú tému nás poctil P. Rastislav Hamráček, SDB, ďalej diakon Pavol Ďurana zo Žilinskej diecézy, bohoslovci nitrianskeho seminára Anton a Ondrej.

Po svätej omši nám zahrali Cigánski diabli, čo bolo ocenené standing ovation. Športovci poskytli rozhovory a autogramiádu. Potom sme sa mohli posilniť na slovenských dobrotách: klobáske a slovenskom pive. Program pokračoval premietaním nemého filmu Jánošík za hudobného skupiny Pacora Trio. Večer nasledoval ďalší program – a to vystúpením skupiny Cigánski diabli.

Celé popoludnie a večer sa niesli vo veľmi príjemnej atmosfére debát a rozhovorov, nových kontaktov, záujmu v dostatočnom priestore. Kto chcel, mohol sledovať aj živé vysielanie z OH.

Myslíme si, že bohoslužba a následné stretnutie splnilo svoj účel nad očakávanie. Vytvoriť príjemnú atmosféru priazne našim športovcom, vzájomnej spolupatričnosti, príjemného a potrebného relaxu.

 

Odpoveď