Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Stretnutie s prezidentom SR na Veľvyslanectve SR v Londýne

Milí priatelia,

organizačnému tímu SCM k OH 2012  v Londýne sa dostalo ocenenia v podobe pozvania na recepciu na Veľvyslanectve SR s p. prezidentom Ivanom Gašparovičom. V príjemnej atmosfére a po úvodných slovách veľvyslanca SR v Londýne p. Miroslava Wlachovského sa prihovoril prítomným aj p. prezident. Vyslovil, že šport je vynikajúcou formou propagácie krajiny a príležitosťou ku nielen športovému vyžitiu a dosiahnutiu úspechov, ale aj nástrojom medzinárodnej diplomacie, prezentácie kultúrnych a spoločenských hodnôt národa. Stretnutie bolo oživené krátkym vystúpením folkloristu na malej fujare a ľudovou piesňou v podaní dvoch nádherných mužských hlasov.

Neskôr sme sa mohli osobne pozdraviť s pánom prezidentom. Porozprávať mu o svojich zámeroch a plánoch ako aj úspešných podujatiach SCM pre krajanov v Anglicku pri príležitosti OH v Londýne.  Zaujímal sa o našu misiu, počet jej členov, jej podmienky a aktivity. Dostalo sa nám povzbudenia a poprial nám mnoho úspechov do ďalšej práce.

Rovnako i my prajeme našim športovcom, realizačným tímom a delegácii SR úspešné stretnutia a propagáciu našej krásnej vlasti a domoviny, na ktorú sme hrdí.

Odpoveď