Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

1. súťažná olympijská nedeľa v SCM

Ahojte priatelia SCM,

tak myslím, že máme prvú olympijskú nedeľu úspešne za sebou.

V SCM sme privítali na bohoslužbe diakona Pavla z Žilinskej diecézy, ktoré je na študijnom pobyte v Londýne.

Avizované olympijské nedeľné popoludnia sa rozbehli plnou parou vpred. Po úvodnej skúške v piatok sme naštartovali sledovanie živého olympijského vysielania  z ČT4. Úspešné a súťažné popoludnie pokračovalo doplnením energie. Vďaka Peťovi sme mali na obed k dispozícii chuť a vôňu vyprážaného syra v podobe „a la bageta“ s celozrnným pečivom aj s kapustou a tatárskou omáčkou. Mňam, pre nás migrantov to bola nádherná aróma domova. Bolo to vynikajúce a pre hladné krky a žalúdky obzvlášť J.

Potom nastal okamih dlho očakávaný – kvíz. Moderátorské výkony Aťky a Jolanky naozaj vytvorili olympijskú atmosféru a s veľkým potešením môžem povedať, že kvízu sa zúčastnilo 7 skupín po 6-7 ľudí a naozaj bojovali s olympijským duchom a nasadením. Súťaživosť, ale aj duch fair play vyjadruje aj spokojný úsmev víťazov, ale aj všetkých zúčastnených. Mali sme dve prvé, čiže zlaté pozície a dve druhé strieborné pozície. Tak sme rýchlo popremieňali ceny a rozdali medzi víťazov.

Detské aktivity spočívali v maľovaní olympijskej pochodne a olympijských kruhov. Deti ukázali svoju šikovnosť aj v skákaní na trampolíne. Pre školské prázdniny sme mali nízky stav rodín s deťmi, ale veríme, že sa to v nasledujúce nedele zmení.

Tak priatelia, neváhajte prísť medzi nás. Atmosféra, súťaže a chuťovky vám budeme ponúkať i naďalej. Očakávame v nasledujúce dni návštevu našich olympionikov, ktorí sa prídu predstaviť medzi nás a zdieľať s nami svoje zážitky, úspechy a životné cesty. Nepochybujeme, že prinesú ukázať aj svoje medaily, Veď im (aj nám Slovákom a Čechom) ich prajeme.

 Autori: Edit a o.Tibor

Odpoveď