Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 17. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 29. 7. – 5. 8. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Streda – sv. Alfonza Márie de Liguori, biskupa a učiteľa Cirkvi – spomienka
Sobota – sv. Jána Mária Vianneyho, kňaza – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
Nedeľa – 1.00 pm
– 4.00pm v SofaZone – 229 Great Portland Street, W1W 5PN (The Venue)

 3. V piatok navštívil SCM olympionik Samuel Piasecký – gymnasta, ktorý nám porozprával o svojich dojmoch z Londýna, o sebe – o príprave na OH, o športe v jeho živote, o cieľoch a túžbach, o viere v Boha. Stretnutie bolo obohatením ducha každého zúčastneného so skromným, milým a cieľavedomým človekom. Samo, držíme palce!

 4. Milí priatelia, budúcu nedeľu bude svätá omša riadne o 13.00 hod. tu v kostole SCM a zároveň si vás dovoľujeme pozvať na svätú omšu do oficiálnej fanúšikovskej zóny Slovákov na OH 2012 v Londýne (SofaZone) na budúcu nedeľu. Svätú omšu o 16.00 hod. na 229 Great Portland Street spestrí a oživí vystúpenie známej hudobnej skupiny Cigánski diabli. Po svätej omši je možné zotrvať v tomto priestore na premietaní 1. slovenského nemého filmu Jánošík, či na veľkoplošnej projekcii športového diania na OH. K dispozícii bude aj občerstvenie.
Večer pokračuje ďalší program vystúpením hudobnej skupiny Cigánski diabli. Viac sa dočítate na oficiálnej stránke SofaZone www.229thevenue.com alebo www.pishter.com .
Kto by mal záujem vidieť vystúpenie Cigánskych diablov a Pakora Trio, zapíšte sa u Edit. Lístky sa predávajú v hodnote £10.00.

5. Dovoľte mi poďakovať všetkým tvorcom leafletu o SCM. Formoval sa niekoľko mesiacov. Menovite chcem poďakovať najmä Ladislavovi Szantaovi, ktorý sa výraznou mierou podieľal na grafickom vytvorení leafletu, ďalej spolutvorcom fotografom Michalovi, Jozefovi, Jolanke a Pavlíne, za obsahovú stránku Petre, Aťke, Jozefovi, Katke, Lenke, slovensko-českému páru Tine a Mirkovi z Peterborough, ktorí zabezpečili promptnú tlač a Martinovi, Tomášovi a Darine za logistiku.

6. V sobotu 4. augusta 2012 je sv. omša aj v Peterborough o 14.30 hod., kde sa formuje ďalšie spoločenstvo krajanov Slovákov a Čechov. Pamätajte vo svojich modlitbách aj na nich, aby mohli zažívať Božieho ducha, spoločenstvo viery a spolupatričnosti v tej milosti, ktorej sa dostáva vám tu v Londýne.

7. Dňa 9. septembra 2012 sa uskutoční anglická národná púť k Panne Márii do Walsinghamu (na severovýchode za Norwich). Je možnosť pripojiť sa k niektorej anglickej farnosti a ísť autobusom s nimi na túto púť. Zisťujeme predbežný záujem. Prihlásiť sa treba u sr. Annuntiaty osobne alebo emailom na office@scmlondon.org .

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď