Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 16. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 22. – 29. 7. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Brigity, rehoľníčky, patrónky Európy – sviatok
Streda – sv. Jakuba, apoštola – sviatok
Štvrtok – sv. Joachima a Anny, rodičov Panny Márie – spomienka
Piatok – sv. Gorazda a spoločníkov – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
Nedeľa – 1.00 pm

3. Mnohí ste si všimli a pýtali ste sa, či a ako môžete podporiť aktivity SCM k OH. Budeme povďační každému, kto ocení pripravené podujatia a prostriedky, ktoré ste si mohli užiť už doteraz v plnej miere (občerstvenie, účasť na fotografovaní s olympijskou pochodňou, piknik v Bacon´s College). Všetky tieto podujatia nás stáli niekoľko tisíc libier. Časť bude uhradená z prostriedkov dotácií, niečo bolo venované sponzormi a niečo uhradí naša misia.
Ďakujem za akúkoľvek skromnú i štedrú podporu. Môžete tak urobiť počas olympijských nedieľ do pokladničky na tento účel, ktorá je v našej kaviarni alebo vzadu pri východe z kostola, alebo príspevkom na účet SCM (lístok s údajmi konta ste dostali pri vchode do kostola, alebo ich nájdete vzadu na stolíku).

4. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí napomáhali organizácii doterajších podujatí – šoférom sprievodcom, dobrovoľníkom, samozrejme členom OH tímu, nečlenom našej misie, ktorý s nesmiernou obetavosťou podporovali a podporujú naše podujatia získaním potrebných informácii, kontaktov, prostriedkov na uskutočnenie jednotlivých programov projektu Žijeme OH.

5. Hľadáme zodpovednú osobu s dostatkom času pre obsluhu vysielania TV – live prenosov z OH v našej misii na olympijské nedeľné popoludnia.

6. Dovoľujem si vás pozvať v čase Olympiády do našej SCM, kde v nedeľné popoludnia budeme mať možnosť spoločne tráviť čas pri povzbudzovaní našich športovcov pri živých prenosov s slovenskom a českom jazyku na veľkoplošné plátno.

7. V nedeľu 5.augusta 2012 bude svätá omša riadne o 13.00 hod. v kostole SCM a o 16.00 hod. v SofaZone na Great Portland Street (neďaleko Euston). Po skončení svätej omše bude ďalší spoločenský program. Viac sa dočítate na stránkach SCM.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď