Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 6.VEĽKONOČNÚ NEDEĽU / 13. – 20. 5. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Mateja, apoštola – sviatok
Streda – sv. Jána Nepomuckého, kňaza a mučeníka – spomienka
– vigília slávnosti Nanebovstúpenia Pána

2. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

3. V stredu bude pred sv. omšou vyložená sviatosť Oltárna k tichej adorácii od 18.30 hod.
V tento deň budeme sláviť vigíliu sviatku Nanebovstúpenia Pána.

4. Vo štvrtok je vo westminsterskej katedrále podujatie s názvom Night of Witness – Persecuted and forgotten? Srdečne vás na toto podujatie pozývam, pretože má nám pripomenúť, aby sme si vážili slobodu (osobnú i národa), ktorú máme a možnosti, ktoré sa nám v tomto prostredí tejto krajiny a našej misie ponúkajú a otvárajú. Pretože toto podujatie nám pripomenie a otvorí oči, že v tomto svete sú ešte krajiny, kde nie je všetko stále tak, ako to máme my. Kde ľudia ešte dnes musia obetovať svoje životy za vieru a nestavajú sa k nej ľahostajne, povrchne, či nezodpovedne. Práve naopak, skutočne obetujú svoje životy za Evanjelium Ježiša Krista, Za náboženskú slobodu, za Cirkev a jej spoločenstvo vo svojich krajinách

Bližšie informácie nájdete na našej webovej stránke a na nástenke vzadu v kostole. Podujatie začína o 17.30 hod. sv. omšou, pokračuje zhromaždením o náboženskej slobode a zavŕšené bude sviečkovým sprievodom s predpokladaným záverom okolo 21.00 hod.

5. Na budúcu nedeľu po svätej omši o 14.00 hod. bude stretnutie aktívnych i nových animátorov, ktorých týmto srdečne pozývam, a ktorí pripravujú alebo sú ochotní pripravovať ku sviatostiam tých dospievajúcich a dospelých, ktoré nie sú pokrstení alebo majú iba krst. Animátori s teologickým vzdelaním sú mimoriadne vítaní. Stretnutie sa uskutoční v obývačke fary.

6. Na budúcu nedeľu o 14.30 hod. by som sa tiež rád stretol s rodinami, ktoré majú malé deti. Rád by som s nimi diskutoval o možných programoch pre katechézy s deťmi. Stretnutie sa uskutoční vzadu v bočnej kaplnke.

7. Na budúcu nedeľu po svätej omši spovedať nebudem, až od 15.30 hod. !!!!

8. Folklórny súbor MORENA v Londýne oslavuje 10. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti vás pozýva na svoje vystúpenie, ktoré bude – pochopiteľne – plné tanca, živej hudby a na úvod „niečoho“ na zahriatie . Vystúpenie sa uskutoční dňa 26. mája 2012 so začiatkom o 18.30 hod. na 66 West Smithfield v podniku s príznačným názvom The Distillers.

Lístky je možné zakúpiť si už dnes u Ľuba v spoločenskej miestnosti vedľa kostola.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď