Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Biela sobota v SCM

Veľkonočné obrady Pánovho zmŕtvychvstania sme prežívali spoločne na liturgickej oslave v kostole SCM – Our Lady of La Salette and St. Joseph. Hojná účasť bola povzbudením všetkých prítomných, že tento spôsob oslavy Boha nám nie je cudzí, ba práve naopak. Je základom našej viery, nádeje a lásky. Opäť sme prežívali moment, ako ho vyjadril sv. Pavol v liste Korinťanom: “Ale ak nebol Kristus vzkriesený, potom je márne naše hlásanie a márna je aj vaša viera.”(1 Kor 15,14)

Z rôznych kútov Londýna i Anglicka, niekedy nesmierne vzdialených, prišli Slováci spoločne sláviť do chrámu najdôležitejšiu udalosť ľudských dejín, kedy Boh víťazí na hriechom a smrťou, vzkriesi svojho Syna a on vstáva zmŕtvych. Udalosť nám pripomína nesmierne milosrdenstvo a lásku Boha Stvoriteľa, ktorý skrze svojho Syna Ježiša Krista nám dáva nádej na plnosť života pozemského i večného, keď jeho ústami a životom napĺňa a završuje biblické svedectvo prorokov o vykúpení a spasení. “Božie kráľovstvo je vo vás a medzi vami!” A preto prvé slová po zmŕtvychvstaní smerujú k apoštolom, aby boli posilnením ich osobnej viery a nádeje: “Nebojte sa!” “Pokoj vám, ja som to!” A tak i v našom chráme zasvietilo svetlo, ktoré prináša istotu, že Boh je živý a pravý, je s nami a medzi nami – je uprostred nás!

KRISTUS VSTAL ZMŔTVYCH, ALELUJA!

Odpoveď