Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

DAY OF PRAYER IN NORWICH

DAY OF PRAYER IN HONOUR OF THE BLESSED VIRGIN MARY

Milí priatelia, srdečne sme pozvaní na Modlitbový deň ku cti preblahoslavenej Panny Márie  – Matke všetkých národov, ktorý sa uskutoční v meste Norwich dňa 21. apríla  2012.

Miesto podujatia: Roman Catholic Cathedral of St. John the Baptist, Unthank Road, Norwich, NR2 2PA, United Kingdom

Dátum podujatia : 21st April 2012

Program tohto podujatia je nasledovný:

10.30 a.m. Opening

10.45 a.m. Adoration before the Blessed Sacrament with meditations

12.00 p.m. Lunch

1.15 p.m. Conference with slides
THE URGENCY OF MARY’S PRESENCE IN OUR LIVES, IN THE CHURCH AND IN THE WORLD
by Rev. Fr. Paul Maria Sigl and Rev. Fr. Andrej Maria Čaja, Opus J.S.S. – Family of Mary

3.15 p.m. HOLY MASS with solemn consecration to the Immaculate Heart of Mary

5.00 p.m. Tea and opportunity to purchase material on the Mother of All Nations

 

31. mája 1996 povolil Mons. H. Bomers, biskup z Haarlemu, spolu s vtedajším pomocným biskupom Mons. J. M. Puntom, v súlade s Kongregáciou pre náuku viery verejné uctievanie Panny Márie pod titulom Matka všetkých národov *.
Pod týmto titulom sa Panna Mária zjavovala v Amsterdame v rokoch 1945-1959, pričom Ide Peerdeman, jednoduchej žene, dala najavo, že si praje, aby ju všetci poznali a milovali ako „Ženu všetkých národov“ alebo „Matku všetkých národov “.
V prorockej vízii dojímavo poukazuje na situáciu Cirkvi a sveta v dnešnej dobe. Vo svojich posolstvách zjavuje Panna Mária plán, ktorým chce Boh skrze Matku zachrániť svet. Preto dáva ľuďom a národom túto modlitbu a obraz.
Obraz ukazuje Matku všetkých národov stojacu na zemeguli, prežiarenú Božím svetlom vychádzajúcim z kríža jej Syna Vykupiteľa, s ktorým je nerozlučiteľne zjednotená. Z rúk Panny Márie vychádzajú tri lúče: lúč milosti, lúč vykúpenia a lúč pokoja, ktoré sprostredkúva všetkým, ktorí ju o to ako Orodovnicu prosia. Stádo oviec symbolizuje národy celého sveta, ktoré nenájdu pokoj skôr, kým nepohliadnu na kríž, na stredobod tohto sveta.
Matka všetkých národov nadiktovala krátku, mocnú modlitbu, aby nás uchránila pred skazou, hroziacim nešťastím a vojnou. „Národy tohto sveta, vedzte predsa, že stojíte pod ochranou Matky všetkých národov! Vzývajte ju ako Orodovnicu, proste ju, aby odvrátila všetky katastrofy! Proste ju, aby z tohto sveta vyhnala skazu! Zo skazy pochádza nešťastie, zo skazy pochádzajú vojny. Mojou modlitbou máte prosiť, aby sa tomuto všetkému zabránilo. Vy neviete, aká mocná a významná je pred Bohom táto modlitba“ (31. mája 1955).
Prosí nás, aby sa každý z nás túto modlitbu aspoň raz denne pomodlil. „Uisťujem ťa, že svet sa zmení“ (29. apríla 1951).
Ako Matka všetkých národov bola poslaná Otcom a Synom, aby priniesla svetu jednotu a pokoj a „aby týmto titulom a touto modlitbou mohla oslobodiť svet od veľkej svetovej katastrofy…“ (10. mája 1953). Preto Matka všetkých národov s dôrazom prosí o veľkú svetovú akciu, o šírenie jej modlitby a obrazu. „Podieľajte sa na tom všetkými svojimi prostriedkami a starajte sa o šírenie, každý svojím vlastným spôsobom!“
(15. júna 1952).

Matka všetkých národov

Pane Ježišu Kriste,
Syn Otca,
zošli teraz na zem
svojho Ducha.
Daj, nech Duch Svätý prebýva
v srdciach všetkých národov,
aby boli uchránené
od skazy, nešťastia a vojny.
Kiežby Matka všetkých národov,
preblahoslavená Panna Mária
bola našou Orodovnicou.
Amen.

Imprimatur: 06.01.2009 Haarlem-Amsterdam
22.02.2010 Nitra
Matka všetkých národov
© 2011/2 — www.de-vrouwe.info — Editor: Förderstiftung FM/DE-41460 Neuss
Vít’azstvo Srdca; Hlavná 2/4, SK – 985 11 Stará Halič
Tel.: 00421 47 45 12 467
SLO-Slovak

 

Odpoveď