Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA KVETNÚ NEDEĽU / 1. – 8. 4. 2012 /

1.    Nedeľa – Kvetná (spomienka na Pánov vstup do Jeruzalema)

2.    Bohoslužby tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Štvrtok – 8.00 pm (Zelený štvrtok – Pamiatka Pánovej večer)
Piatok – 6.00 pm (Veľký Piatok – Obrady Umučenia Pána)
Sobota – 6.00 pm (Biela Sobota) – vigília Pánovho zmŕtvychvstania)
Nedeľa – 1.00 pm (Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania))

3.    V utorok je vo westminsterskej katedrále o 12.00 hod. sv. omša spojená s požehnaním olivových olejov, ktoré sa používajú ku sviatostiam. Srdečne vás na túto slávnostnú omšu, kde sa stretajú všetci kňazi diecézy, pozývam!

4.    Možnosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia bude i počas sviatkov, avšak 20 min pred obradmi sa budú všetci pripravovať na liturgiu sviatkov Veľkonočného Trojdnia.

5.    Je dobrým zvykom, že po veľkonočných sviatkoch na veľkonočný pondelok (t.r. 9.4.2012 – Bank Holiday) naša komunita ide na spoločný výlet. Aj teraz sa pripravuje toto spoločné podujatie pre záujemcov. Bližšie informácie budú oznámené cez webovú stránku a v oznamoch na budúcu nedeľu.

6.    Prijali sme list od otca arcibiskupov Vincenta Nicholsa a Petra Smitha, ktorý je napísaný v mene biskupskej konferencie Anglicka a Walesu. Je to vyjadrenie postoja našej katolíckej viery k manželstvu a bol vydaný z dôvodu nadchádzajúcej debaty britskej vlády, ktorá chce zmeniť zákon týkajúci sa manželstva a zahrnúť doň aj manželstvá rovnakého pohlavia. V tomto liste nás biskupi žiadajú a vyzývajú, aby sme sa zúčastnili na podpísaní petície proti tomuto zákonu.
Text listu nájdete vzadu na nástenke alebo na stolíku a online petíciu môžete nájsť na stránke www.C4M.org.uk .

7.    Na budúcu nedeľu 8.4.2012 bude svätá omša iba na poludnie o 13.00 hod. Večerná svätá omša nebude!!!

8.    Požehnanie veľkonočných pokrmov bude v sobotu na záver liturgie. !!!!!

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

Odpoveď