Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 5. PÔSTNU NEDEĽU / 25. 3. – 1. 4. 2012 /

1.    Liturgický kalendár:
Pondelok – Zvestovanie Pána – slávnosť
Nedeľa – Kvetná

2.    Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
a pred sv. omšou od 6.30 pm pobožnosť krížovej cesty
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm
a po sv. omši o 2.30 pm pobožnosť krížovej cesty

3.    V pôstnom čase je vhodná príležitosť k posväteniu seba a času aj formou pobožnosti krížovej cesty. Preto dnes po svätej omši o 14.30 hod. je krížová cesta tu v kostole, na ktorú vás pozývame.
Počas celého pôstneho obdobia je možnosť využívať tento osvedčený spôsob prípravy na Veľkú noc ako spôsob pokánia, vďačnosti a úcty Božiemu Synovi za obetu kríža, ktorou nás vykúpil a priviedol k poznaniu nekonečnej Lásky Boha Otca každý piatok pred sv. omšou a v nedeľu po svätej omši.

4.    Dňa 21.marca 2012 uplynulo 5 rokov od úmrtia otca Jana Langa, SJ, ktorý tvoril podmienky pre budovanie katolíckej misie v Londýne. Spomeňme si naňho vo svojich modlitbách, aby sme nezabudli na tých, ktorí vytvárali prostredie, ktoré i my dnes užívame pre hlbšie a trvalé prežívanie svojej viery, radosť, vzájomnú podporu, útechu a spolupatričnosť na oslavu Boha Otca i jeho Syna Ježiša Krista v Duchu Svätom.

5.    V piatok po svätej omši budeme upratovať kostol. Je to opäť každomesačná súčasť života našej SCM starať sa a zveľaďovať priestor, v ktorom ako hovorí sv. Pavol o Kristovi: „V ňom žijeme, hýbeme sa a sme“.
Aj týmto spôsobom preukazujeme kvalitu a hĺbku svojej viery, pretože tento priestor je nám poskytnutý ako dar, tak ako Kristus a jeho milosť. V ňom žiť, pohybovať sa a byť znamená priamu odpoveď na lásku Krista i anglickej Cirkvi a tejto farnosti na spoluprácu. Je to odpoveď na pozvanie, teda božie volanie a skutok viery, nádeje a lásky, ktorým preukazujeme ako sa staráme aj o svoje duše a priestor, v ktorom prijímame duchovný pokrm.
Je to aj napĺňanie cirkevného ustanovenia podporovať cirkevné ustanovizne – napríklad aj takouto formou.

6.    Pristúpiť ku sviatosti zmierenia je možné v sobotu 31.03. 2012 od 10.00 – 12.00 v kostole SCM.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

Odpoveď