Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 4. PÔSTNU NEDEĽU / 18. – 25. 3. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Jozefa, ženícha Panny Márie – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou) a pred sv. omšou od 6.30 pm pobožnosť krížovej cesty
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm a po sv. omši o 2.30 pm pobožnosť krížovej cesty

3. V pôstnom čase je vhodná príležitosť k posväteniu seba a času aj formou pobožnosti krížovej cesty. Preto dnes po svätej omši o 14.30 hod. je krížová cesta tu v kostole, na ktorú vás pozývame.
Počas celého pôstneho obdobia je možnosť využívať tento osvedčený spôsob prípravy na Veľkú noc ako spôsob pokánia, vďačnosti a úcty Božiemu Synovi za obetu kríža, ktorou nás vykúpil a priviedol k poznaniu nekonečnej Lásky Boha Otca každý piatok pred sv. omšou a v nedeľu po svätej omši.

4. Touto cestou chcem poďakovať aj o. Jánovi Kunešovi za vedenie duchovnej obnovy. Ako správny kňaz a Boží muž pozdvihoval srdcia všetkých k Bohu, pomáhal urobiť každej duši krok smerom k cieľu, ktorý približoval vo svojej homílii, prednáške a katechéze. Rovnako pri vysluhovaní sviatosti zmierenia pomáhal očisťovať srdcia od hriechu a jeho nánosov a dať tak duši pôvodnú krásu, rozlet a vznešenosť, aby sa na ceste viery mohla stretnúť a prijímať láskyplný boží pohľad a zažiť dotyk lásky alebo zachytiť jeho oslovenie. Boh ho žehnaj!

5. Ďakujem Tomášovi a sr. Annuntiate za podporu, ktorú vyjadrili svojou účasťou a prítomnosťou pri budovaní takej istej komunity v Peterborough ako je aj v Londýne, ktorá má úplne rovnakú túžbu oslavovať Boha, prijímať Ježiša Krista v Eucharistii, počúvať Božie slovo v rodnom jazyku, tvoriť spoločenstvo a rásť vo viere a spolupatričnosti v skutočnej pokore i skromnosti.

6. V stredu bude vyložená sviatosť Oltárna k poklone a tichej adorácii pred svätou omšou od 18.30 hod.

7. V noci z 24. na 25. marca 2012 sa mení čas. O 02.00 hod. stredoeurópskeho času posúvame hodiny na 03.00 letného času.

8. Na budúcu nedeľu je príprava ku sviatosti krstu o 11.00 hod. pre prihlásených.

9. Na budúcu nedeľu bude večerná svätá omša o 19.30 hod. vo východnom (byzantskom) obrade.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

 

Odpoveď