Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 1. PÔSTNU NEDEĽU / 26. 2. – 4. 3. 2012 /

1. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou) a pred sv. omšou od 6.30 pm pobožnosť krížovej cesty
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm a po sv. omši o 3.00 pm pobožnosť krížovej cesty

2. V pôstnom čase je vhodná príležitosť k posväteniu seba a času aj formou pobožnosti krížovej cesty. Preto dnes po svätej omši o 3.00 pm je krížová cesta tu v kostole, na ktorú vás pozývame.
Počas celého pôstneho obdobia je možnosť využívať tento osvedčený spôsob prípravy na Veľkú noc ako spôsob pokánia, vďačnosti a úcty Božiemu Synovi za obetu kríža, ktorou nás vykúpil a priviedol k poznaniu nekonečnej Lásky Boha Otca každý piatok pred sv. omšou a v nedeľu po svätej omši.

3.    V dňoch 9.-10.marca 2012 (piatok a sobota) sa uskutoční pôstna duchovná obnova. Prednášateľom bude kňaz banskobystrickej diecézy ThDr. Ján Kuneš.
Program duchovnej obnovy začne v piatok po svätej omši a pokračuje v sobotu od 10.00 – 15.00 hod. s nasledovným programom:
–    10.00 – katechéza
–    11.00 – 13.00 – poklona a tichá adorácia pred sviat. Oltárnou a možnosť pristúpiť ku sviat. zmierenia
–    13.00 – 14.00 sv. omša
–    14.00 – 15.00 agapé

4.    Výjazd do Peterborough sa uskutoční 11.marca 2012 (nedeľa). Prihlásiť sa možno emailom na adresu maruscakova@gmail.com do 4.3.2012. Treba uviesť : meno a priezvisko, telefónne číslo a email.
Toto podujatie nesie názov „Vitaj medzi krajanmi“.
Hostitelia z Peterborough nám vybavili priestory a poskytli možnosť pre stretnutie sa komunity Slovákov a Čechov nielen z Peterborough, kde sa vytvára nová komunita, ale aj nás z Londýna.
Súčasťou tohto podujatia je:
–    sv. omša
–    hry vonku (ak dovolí počasie) i v telocvični
–    katechéza a svedectvá o viere
–    tanec, spev, hudba
–    občerstvenie
Dobrá správa: Účastnícky príspevok na občerstvenie je 5 GBP. Modlitbou a rokovaním kompetentných a veľkou ústretovosťou Katolíckej školy, kde bude program prebiehať, sa podarilo dohodnúť prenájom priestorov na nami znesiteľnú úroveň. Poplatok je treba uhradiť rovnako do 4.3.2012. K tomuto podujatiu bude treba i ochotných kuchárov, zásobovačov a obsluhu.

5. V sakristii u sr. Annuntiaty je možné si vyzdvihnúť Lectio divina na rok „B“.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

 

Odpoveď