Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Peterborough – VITAJ MEDZI KRAJANMI!

Londýnska komunita toho roku opäť túži zavítať medzi krajanov v Peterborough a zopakovať tak úspešné podujatie z minulého roka, ktorého sa zúčastnilo 60 krajanov, 30 z Londýna a 30 “domácich”. Výjazd do Peterborough sa uskutoční 11.marca 2012 (nedeľa). Prihlásiť sa možno emailom na adresu: maruscakova@gmail.com do 4.3.2012. Treba uviesť : meno a priezvisko, telefónne číslo a email.
Hostitelia z Peterborough nám vybavili priestory (halu a telocvičňu – oba priestory s úžasným vybavením) a poskytli tak možnosť pre stretnutie sa komunity Slovákov a Čechov nielen z Peterborough, kde sa vytvára nová komunita, ale aj nás z Londýna.

Stretnutie sa koná v St John Fisher Catholic High School, Park Lane, Peterborough PE1 5JN.

Súčasťou tohto podujatia je:
–    sv. omša o 11.30 hod.
–    hry vonku (ak dovolí počasie) i v telocvični
–    spev
–    katechéza a svedectvá o viere
–    tanec
–    hudba
–    občerstvenie
–    iné

Účastníci môžu prispieť do programu vystúpením (tanečným, speváckym, umeleckým, divadelným, hudobným, iluzionisti, artisti, ap.). Je potrebné to oznámiť vopred na vyššie uvedenú emailovú adresu.

DOBRÁ SPRÁVA: Účastnícky príspevok na občerstvenie je 5 GBP. Modlitbou a rokovaním kompetentných a veľkou ústretovosťou Katolíckej školy, kde bude program prebiehať, sa podarilo dohodnúť prenájom priestorov na nami znesiteľnú úroveň. Poplatok je treba uhradiť rovnako do 4.3.2012.

Záver podujatia je plánovaný na 5.00pm.

Odchod plánujeme spoločný. Predpokladaný čas príchodu do Londýna je medzi 7.00-8.00 am. Cestovné si hradí každý sám. Pri skupinovom cestovaní je možné dostať výraznú zľavu. Prihlásení budú prostredníctvom poskytnutých emailov oboznámení s trasou, časom odchodu,  miestom stretnutia na železničnej stanici a miestom konania podujatia. Predpokladaný návrat do Londýna cca do 8.00 pm.

Tešíme sa na stretnutie medzi krajanmi. Viac o podujatí v minulom roku nájdeš na stránke http://www.scmlondon.org/?p=10833 .

Za organizátorov: SCM Londýn a Martin Paluga z Peterborough

Odpoveď