Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA NEDEĽU PANNY MÁRIE BOHORODIČKY / 1. – 8. 1. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Bazila Veľkého a Gregora Nazianzského, biskupov a učiteľov Cirkvi – spomienka
Utorok – Najsvätejšieho mena Ježiš – spomienka
Piatok – Zjavenie Pána – sviatok
Nedeľa – Krst Krista Pána – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm – požehnanie Trojkráľovej vody
Nedeľa – 1.00 pm (rímskokatolícka liturgia) a 7.30 pm (východná liturgia sv. Jána Zlatoústeho)

3. Na sviatok Krstu Krista Pána (8. januára 2012) budeme namiesto večernej rímskokatolíckej sv. omše o 19:30 sláviť gréckokatolícku liturgiu sv. Jána Zlatoústeho. V slovenskom jazyku ju bude celebrovať o. Martin Demo, gréckokatolícky kňaz Košickej eparchie.
Po sv. liturgii bude myrovanie – pomazanie olejom, čo je jedinečný prekrásny zvyk rozšírený medzi gréckokatolíkmi. Názov je odvodený od sv. oleja, ktorý sa nazýva myro. Pri bohoslužbách kňaz vo východnom obrade maže veriacich sv. olejom a tí zároveň dostávajú častice, partikuly požehnaného chleba (antidoru), ktorý bol posvätený.
Všetci ste na slávenie sv. liturgie srdečne pozvaní!
Zároveň Vám ponúkame možnosť zakúpenia gréckokatolíckeho spevníka „Hore srdcia“, ktorý si môžete vyzdvihnúť v sakristii.

4. Modlitbový večer TAIZÉ bude ako vždy prvú stredu v mesiaci po skončení svätej omše o 8.30pm.

5. V piatok počas svätej omše bude požehnanie Trojkráľovej vody, ktorú si môžete po skončení liturgie vziať so sebou domov na posvätenie vašich príbytkov.
Ak by si chcel niekto dať posvätiť svoj príbytok kňazom, nech to nahlási sr. Annuntiate s uvedením adresy, telefónneho čísla, emailovej adresy a navrhnutím dátumu, kedy by chcel si dať posvätiť svoj príbytok.

6. Na prvý piatok v mesiaci po svätej omši bude vyložená sviatosť Oltárna k poklone ku cti a sláve Božského Srdca Ježišovho. Spoločne sa pomodlíme litánie k Božskému Srdcu Ježišovmu a na záver poklony bude požehnanie so sviatosťou Oltárnou.

7. V nedeľu 15. januára 2012 navštívi našu misiu auxiliárny westminsterský biskup Alan Hopes, ktorý má na starosti etnické skupiny vo Westminsterskej diecéze, kam patrí aj naša SCM. Spoločne s ním budeme sláviť Eucharistickú obetu (sv.omšu) o 1.00 pm (13.00 hod.)
Srdečne Vás všetkých pozývam na túto svätú omšu a stretnutie s ním.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

 

 

1.  Liturgický kalendár:

Vianočná oktáva

Pondelok – sv. Bazila Veľkého a Gregora Nazianzského, biskupov a učiteľov Cirkvi – spomienka

Utorok – Najsvätejšieho mena Ježiš – spomienka

Piatok – Zjavenie Pána – sviatok

Nedeľa – Krst Krista Pána – slávnosť

 

2.  Sv. omše tento týždeň:

Streda – 7.30 pm

Piatok – 7.00 pm – požehnanie Trojkráľovej vody

Nedeľa – 1.00 pm (rímskokatolícka liturgia) a 7.30 pm (východná liturgia sv. Jána Zlatoústeho)

 

3.  Na sviatok Krstu Krista Pána (8. januára 2012) budeme namiesto večernej rímskokatolíckej sv. omše o 19:30 sláviť gréckokatolícku liturgiu sv. Jána Zlatoústeho. V slovenskom jazyku ju bude celebrovať o. Martin Demo, gréckokatolícky kňaz Košickej eparchie.

Po sv. liturgii bude myrovanie – pomazanie olejom, čo je jedinečný prekrásny zvyk rozšírený medzi gréckokatolíkmi. Názov je odvodený od sv. oleja, ktorý sa nazýva myro. Pri bohoslužbách kňaz vo východnom obrade maže veriacich sv. olejom a tí zároveň dostávajú častice, partikuly požehnaného chleba (antidoru), ktorý bol posvätený.

Všetci ste na slávenie sv. liturgie srdečne pozvaní!

Zároveň Vám ponúkame možnosť zakúpenia gréckokatolíckeho spevníka „Hore srdcia“, ktorý si môžete vyzdvihnúť v sakristii.

 

4.  Modlitbový večer TAIZÉ bude ako vždy prvú stredu v mesiaci po skončení svätej omše o 8.30pm.

 

5.  V piatok počas svätej omše bude požehnanie Trojkráľovej vody, ktorú si môžete po skončení liturgie vziať so sebou domov na posvätenie vašich príbytkov.

Ak by si chcel niekto dať posvätiť svoj príbytok kňazom, nech to nahlási sr. Annuntiate s uvedením adresy, telefónneho čísla, emailovej adresy a navrhnutím dátumu, kedy by chcel si dať posvätiť svoj príbytok.

 

6.  Na prvý piatok v mesiaci po svätej omši bude vyložená sviatosť Oltárna k poklone ku cti a sláve Božského Srdca Ježišovho. Spoločne sa pomodlíme litánie k Božskému Srdcu Ježišovmu a na záver poklony bude požehnanie so sviatosťou Oltárnou.

 

7.  V nedeľu 15. januára 2012 navštívi našu misiu auxiliárny westminsterský biskup Alan Hopes, ktorý má na starosti etnické skupiny vo Westminsterskej diecéze, kam patrí aj naša SCM. Spoločne s ním budeme sláviť Eucharistickú obetu (sv.omšu) o 1.00 pm (13.00 hod.)

Srdečne Vás všetkých pozývam na túto svätú omšu a stretnutie s ním.

 

 

          

 

                          Fr Tibor Borovský    

                                                 duchovný otec SCM

                                                 Parish Priest of SCM

Odpoveď