Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA NEDEĽU KRISTA KRÁĽA / 20. – 27. 11. 2011 /

1. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm (východná liturgia sv. Jána Zlatoústeho)

2. 1. adventnú nedeľu (27. novembra 2011) budeme namiesto večernej sv. omše o 19:30 sláviť gréckokatolícku liturgiu sv. Jána Zlatoústeho. V slovenskom jazyku ju bude celebrovať o. Martin Demo, gréckokatolícky kňaz Košickej eparchie.
Po sv. liturgii bude myrovanie – pomazanie olejom, čo je jedinečný prekrásny zvyk rozšírený medzi gréckokatolíkmi. Názov je odvodený od sv. oleja, ktorý sa nazýva myro. Pri bohoslužbách kňaz vo východnom obrade maže veriacich sv. olejom a tí zároveň dostávajú častice, partikuly požehnaného chleba (antidoru), ktorý bol posvätený.
Všetci ste na slávenie sv. liturgie srdečne pozvaní!
Zároveň Vám ponúkame možnosť zakúpenia gréckokatolíckeho spevníka „Hore srdcia“, ktorý si môžete vyzdvihnúť v sakristii.

3. Na budúcu nedeľu j príprava ku sviatosti krstu o 11.00 hod. v spoločenskej miestnosti SCM od 11.00 hod.

4. Budúcou nedeľou začína nový liturgický rok 1.adventnou nedeľou.

5. Pozývame vás na Kurz symptotermálnej metódy, ktorá umožňuje porozumieť plodnému cyklu ženy a tak otvára cestu k plnosti sexuálneho života muža a ženy v súlade s Božím plánom. Kurz je určený tak pre manželov a snúbencov ako aj pre každého, koho táto problematika zaujíma.
Prednášky budú viesť manželia Ing arch. Maria Kotoučková a MUDr. Pavel Kotouček, učiteľský pár Ligy pár páru (www.lpp.sk; www.lpp.cz)
Všetkých Vás srdečne pozývame na tieto stretnutia. Kurz sa uskutoční dňa 2.12.2011 (piatok) o 19.30 hod. po svätej omši a pokračuje 27.1.2012 (piatok) po svätej omši v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, London SE1 3QP.

6. Našu SCM navštívi Mikuláš! Pozývame všetky deti na stretnutie s ním 4.decembra po sv. omši, ktorá začína o 13.00 hod.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

 

 

Odpoveď