Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 27. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK /2. – 9. 10. 2011/

1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Františka Assiského – spomienka
Piatok – Ružencovej Panny Márie – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

3. Modlitbový večer TAIZÉ bude v stredu po svätej omši o 20.00 hod.

4. V piatok po svätej omši bude poklona pred vyloženou sviatosťou Oltárnou a požehnanie so sviatosťou na záver. Po tejto poklone začneme s témou prednášok a čítaním Katechizmu Katolíckej Cirkvi, ktorý je súhrnom toho, čo Cirkev verí a vyznáva. Všetkých vás srdečne pozývam.

5. Na mesiac október je pripravených niekoľko duchovných a vzdelávacích aktivít:

– a/ 14. októbra 2011 (piatok) bude po večernej svätej omši prednáška Dr. Kotoučka a jeho manželky na tému Sex v kresťanskom manželstve.
o Vstup na prednášku je pre každého a bude v priestoroch SCM tu v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, London.

– b/ 15. októbra 2011 (sobota) sa pripravuje stretnutie s komunitou v Birminghame. Ak by si niekto chcel spraviť výlet, je srdečne pozvaný spoznať nové miesto v Anglicku, nových ľudí, nové životné príbehy a ponúknuť ako aj prijať nové odhodlanie v živote viery a spoločenstva Cirkvi o podujatie organizačne zabezpečuje správca misie
o prihlásiť sa možno prostredníctvom emailu info@scmlondon.org
o sú voľné miesta v aute, ak by bol počet záujemcov vyšší, doprava bude vlakom

– c/ V dňoch 21.-23.10.2011 (piatok-nedeľa) je možnosť pre limitovaný počet účastníkov zúčastniť sa Duchovnej obnovy v kláštore St. Michael´s Abbey vo Farnborough. Program začína v piatok večer o 20.00 hod. a končí v nedeľu o 12.00 hod.
o podujatie organizačne zabezpečuje Lenka Hodorová
o prihlásiť sa možno prostredníctvom emailu lenkahodorova@gmail.com
o poplatok zatiaľ nie je stanovený, bude oznámený neskôr

– d/ Návšteva hrobu o. Langa dňa 29. októbra 2011 pri príležitosti sviatku Spomienky na všetkých verných zosnulých. Stretneme sa ako vždy na stanici MORDEN o 12.00 hod. a spoločne sa presunieme na cintorín Merton-Sutton. Uvažuje sa spojiť návštevu cintorína a hrobu o. Langa s návštevou nejakého zaujímavého miesta v blízkosti, prípadne nejakého pikniku alebo športového popoludnia. Návrhy sú vítané. Písať možno na email info@scmlondon.org.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

Odpoveď