Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 26. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK /25.9. – 2.10.2011/

1. Liturgický kalendár:

Utorok – sv. Vincenta de Paul, kňaza – spomienka
Streda – sv. Václava, mučeníka – spomienka
Štvrtok – sv. Michala, Gabriela a Rafaela, archanjelov – sviatok
Piatok – sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi – spomienka
Sobota – sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi – spomienka

 2. Sv. omše tento týždeň:

Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

3. K činnosti našej misie patrí i starostlivosť o chrám. V piatok po svätej omši sa bude upratovať kostol. Prosím, aby ochotné duše a ruky sa zapojili aj do tejto potreby, aby sme mohli prežívať liturgiu v dôstojnom prostredí.

Je to rovnako čas stretnutia, spoznávania sa. Je to taktiež prejav viery a vzťahu k Cirkvi, jej potrebám, a nielen k právam a nárokom voči kňazovi a darom Cirkvi.

4. Dnes sme slávili sviatok sv. Václava, patróna českých zemí. Ďakujem všetkým, ktorí pripravovali dnešnú liturgiu a zhostili sa svojej úlohy. Svätý Václav, oroduj za nás!

5. Príprava ku sviatostiam kresťanskej iniciácie pre dospelých a dospievajúcich (krst, 1.sv.prijímanie, birmovanie) začína prvým informatívnym stretnutím a súčasne zápisom dňa 30. septembra 2011 (piatok) po večernej svätej omši o 20.00 hod. v priestoroch SCM v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph. Stretnutie budú viesť katechéti Lenka spolu s Františkom a Gabrielom.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

Odpoveď