Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 25.NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK /18. – 25.9.2011/

1. Liturgický kalendár:

Utorok – sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza, Pavla Chonga Hasanga a spol., mučeníkov – spomienka

Streda – sv. Matúša, apoštola a evanjelistu – sviatok

Piatok – sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza – spomienka

 

2. Sv. omše tento týždeň:

Streda – 7.30 pm

Piatok – 7.00 pm

Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

 

3. Každú 3. stredu v mesiaci bude pred svätou omšou vyložená sviatosť Oltárna k poklone od 18.00 hod. Na záver poklony bude požehnanie so sviatosťou. Srdečne vás pozývam v tichej modlitbe stretnúť sa eucharistickým Ježišom, vzdať mu chválu a poklonu, vysloviť svoje bolesti, trápenia i žiale a rovnako vďačiť za milosti a požehnania, radosti i úspechy.

4. Blížia sa OH 2012 v Londýne. S touto udalosťou je spojených nesmierne množstvo sprievodných podujatí. Bude možnosť sa stretávať s významnými osobnosťami športu, kultúry, umenia i politiky.

SCM hľadá dobrovoľníka koordinátora pre tieto podujatia, ktorý(á) má príjemné vystupovanie, je komunikatívny, má prehľad v oblasti športu a je ochotný poskytnúť svoje znalosti, čas a službu pre SCM pri tvorbe programov spojených s OH – pozývanie zaujímavých hostí a organizovanie stretnutí s nimi, zúčastňovať sa informačných breefingov, vybudovať kontakty na Slovenský a Český olympijský dom a spoluorganizáciu s nimi pri podujatiach atď.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom emailu info@scmlondon.org alebo osobne správcovi misie.

5. V piatok po svätej omši bude prednáška na tému KATECHIZMUS.

6. Príprava ku sviatosti manželstva pre prihlásených je v sobotu so začiatkom o 9.30 hod.

7. Príprava ku sviatosti krstu pre prihlásených rodičov je v nedeľu o 11.00 hod. v spoločenskej miestnosti SCM (vchod z parkoviska – nie cez kostol).

8. Na budúcu nedeľu slávime sviatok sv. Václava, patróna českého národa. Pozývame všetkých priateľov českej národnosti na túto slávnosť.

9. Do konca týždňa je ešte možné prihlásiť sa na prípravu ku sviatostiam kresťanskej iniciácie pre dospelých a dospievajúcich. Podrobnosti nájdete na webovej stránke našej misie v časti DUCHOVNÁ SFÉRA. Prvé informatívne stretnutie a zápis bude 30. septembra 2011 (piatok) po večernej svätej omši o 20.00 hod. v priestoroch SCM v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph,

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

 

Odpoveď