Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 24. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK /11. – 18.9.2011/

1.  Liturgický kalendár:

Pondelok – Najsvätejšieho mena Panny Márie – spomienka  

Utorok – sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a učiteľa Cirkvi – spomienka

Streda – Povýšenie Svätého Kríža – sviatok

vigília slávnosti Sedembolestnej Panny Márie – slávnosť

Štvrtok – Sedembolestnej Panny Márie – slávnosť

Piatok – sv. Kornélia, pápeža, a Cypriána, biskupa, mučeníkov – spomienka

 

 2.  Sv. omše tento týždeň:

Streda – 7.30 pm

Štvrtok – 7.30 pm

Piatok – 7.00 pm

Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

 

3.  Onedlho začne príprava ku sviatostiam kresťanskej iniciácie (krst, 1.sv.prijmanie a birmovka pre dospelých). Do 15. septembra prostredníctvom emailu info@scmlondon.org je potrebné prihlásiť sa k príprave.

Prvé stretnutie a zápis bude 30. septembra 2011 (piatok) tu v kostole SCM na 14 Melior Street, London SE1 3QP večer po svätej omši o 20.00 hod.

Všetci prihlásení záujemcovia nech si zaradia program tak, aby sa mohli tohto úvodného stretnutia zúčastniť. Tam budú zodpovedané všetky otázky ohľadom rozsahu stretnutí, obsahu ap.

 

4.  Blížia sa OH 2012 v Londýne. S touto udalosťou je spojených nesmierne množstvo sprievodných podujatí. Bude možnosť sa stretávať s významnými osobnosťami športu, kultúry, umenia i politiky.

SCM hľadá koordinátora pre tieto podujatia, ktorý(á) má príjemné vystupovanie, je komunikatívny, má prehľad v oblasti športu a je ochotný poskytnúť svoje znalosti, čas a službu pre SCM pri tvorbe programov spojených s OH – pozývanie zaujímavých hostí a organizovanie stretnutí s nimi, zúčastňovať sa informačných breefingov, vybudovať kontakty na Slovenský a Český olympijský dom a spoluorganizáciu s nimi pri podujatiach atď.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom emailu info@scmlondon.org alebo osobne správcovi misie.

 

5.  V stredu 14.septembra 2011 o 12.00 hod. vo westminsterskej katedrále je ordinácia nového pomocného svätiaceho biskupa diecézy Westminster, ktorý súčasne s biskupskou ordináciou nahradí v úrade o. biskupa Alana Hopesa zodpovedného za etnické skupiny v Anglicku, kam patrí aj naša misia.

 

6.  Tento týždeň slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Svätá omša z tohto sviatku bude v stredu, štvrtok a v nedeľu.

Každý z Vás je srdečne pozvaný, Slovensko má len jednu Patrónku, Sedembolestnú Pannu Máriu, ku nej sa chceme obracať, ako Slováci žijúci v zahraničí.

 

7.  Správca misie tu dnes nie je a nebude ani na budúcu nedeľu. Dnes sa zúčastňuje národnej púte vo Walsinghame a na budúcu nedeľu je pozvaný ako slávnostný kazateľ do Banneux v Belgicku na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie.

Ak sa potrebujete s ním stretnúť alebo niečo vybaviť, je tak možné urobiť prostredníctvom emailu alebo na svätých omšiach v stredu.

 

Fr Tibor Borovský

duchovný otec SCM

Parish Priest of SCM

 

Odpoveď