Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

13. apríl- Deň nespravodlivo stíhaných

Dňa 13. apríla si pripomíname pamätný deň Slovenskej republiky – Deň nespravodlivo stíhaných. V roku 2010 sme si 13. apríla na viacerých miestach Slovenska pripomenuli 60 rokov od násilnej likvidácie kláštorov. Tohto roku si pripomenieme 60 rokov od súdneho procesu s nevinnými biskupmi našich diecéz. ( Bol to najväčší proces svojho druhu nielen na Slovensku, ale v celom sovietskom bloku!).

Zároveň v tento deň chceme spolu s Vami modlitbou a prejavom spolupatričnosti vyjadriť našu solidaritu s prenasledovanými, zvlášť s prenasledovanými kresťanmi.Počas tohto dňa sa vo viacerých farnostiach Slovenska i na celom svete ludia spomínajú a spajajú pri spoločnej modlitbe na tento úmysel.

V spoločnej modlitbe sa i my zjednotíme 13. apríla 2011 večer o 19:30hod. pri svatej omsi. Kto sa nezučastní na svatej omši môže sa za tieto obete spomenúť v osobnej pomodlitbe počas dňa.

 

Odpoveď