Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

9.NEDEĽA V OBDOBÍ CEZ ROK /6.-13.3.2011/

OZNAMY NA 9.NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK

/ 6. – 13. 3. 2011 /

 

1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Perpetuy a Felicity, mučeníc – spomienka
Utorok – sv. Jána z Boha, rehoľníka
Streda – Popolcová (začiatok pôstneho obdobia)
2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
a po sv. omši poklona pred vyloženou sviatosťou Oltárnou
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm
3. Pôstna duchovná obnova bude 19.marca 2011 (sobota) OD 11.00 – 15.00 hod.
4. V stredu začína pôstne obdobie značením popola na čelo kajúcnika. Cirkev nás vyzýva na pokánie slovami Ježiša Krista: „Kajajte sa a verte evanjeliu!“ V evanjeliu sv. Matúša je táto výzva spojená s myšlienkou priblíženia sa nebeského kráľovstva. Uveriť evanjeliu znamená vlastne prijať božie kráľovstvo. Pokánie je podmienkou toho, aby sme sa stali schopnými prijať Boha. Patrí to k podstate kresťanstva.
Tento deň je prísny pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu.
5. Dovoľte mi poďakovať všetkým členom našej komunity, ktorí sa podieľali na návšteve a programe pre novovznikajúcu komunitu v Peterborough. Počnúc tým, že z duše v Duchu Svätom ponúkli sprostredkovanie zážitku darov Božieho ducha, cez ochotu poskytnúť a zdieľať svoje talenty, pokračujúc svedectvom viery, ktoré vedie k ľudskému zblíženiu, zjednoteniu vo viere, vytvoreniu komunity až k oslave Boha.
Bol to zážitok, akí zažili apoštoli, keď ich Ježiš posiela, aby jeho Cirkev v pokoji, nerušene a s radosťou mohla plniť poslanie, ktoré im zveril: „Choďte do celého sveta, hlásajte evanjelium všetkým národom, …., a naučte ich zachovávať všetko, čo som vám prikázal!“
Nech Boh požehná vo vás to, čo svojou milosťou už do vás vložil a čo našlo odpoveď vo vašom srdci. Poznať Boha, milovať ho a slúžiť mu!
6. Príprava ku sviatostiam kresťanskej iniciácie pokračuje na budúcu nedeľu po svätej omši od 2.30 pm.
Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM

 

Odpoveď