Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Pozvánka na divadelné predstavenie

Zo skúšky

Milí priatelia!

S radosťou vám oznamujeme, že naše slovenské ochotnícke divadlo v Londýne, “Spirit Theatre”, pripravilo novú divadelnú hru MIGRANTSKÁ RAPSÓDIA.

Prvé predstavenie hry v slovenskom jazyku sa uskutoční 17. mája, v nedeľu o 17.00 v Cricklewood Railway Club. Vstupné na toto predstavenie je 5 libier.

O ČOM JE MIGRANTSKÁ RAPSÓDIA? Naša nová hra je zbierkou záberov zo života nás – migrantov, žijúcich v Londýne, od príletu do Londýna až po relatívne usadenie sa.

Skúsenosti, o ktoré sme sa v Anglicku obohatili, sú uložené do pôsobivej mozaiky vtipných aj vážnejších výstupov a originálnych pohybových obrazov. Ako iste tušíte, hra je naším spoločným výtvorom a nikto nikdy ju pred nami ešte nehral.:)

V hre uvidíte niekoľko známych tvárí z “Mučeníkov Slova”, ale aj nových hercov. Hrať budú: Róbert Sušienka, Emília Nagyová, Ferko Krafčík, Marek Chomist, Milan Lorenc, Zuzana Blesáková, Dominika Berdáková, Katka Janičová a Michal Krakovský.

ČO MOŽNO OD NEDEĽNÉHO PROGRAMU OČAKÁVAŤ? Na miesto odporúčame prísť v dostatočnom predstihu, nakoľko sála sa nachádza pri bare s čapovaným ciderom a pivom, vo foyer alias írskom pube budú k dispozícii aj káva a čaj.

Čas pred predstavením bude spestrený malou expozíciou o histórii nášho divadla. O 16.30 si budete môcť vo foyer pozrieť krátke vystúpenie mladého slovenského básnika Michala Krakovského. Svoje básne v štýle slam poetry (moderný prúd beatnikov) bude prednášať do 16.45.  Samotné predstavenie začne presne o 17.00, a bude trvať 75 minút. Prosíme vás o dochvíľnosť, lebo neskorým príchodom budete rušiť priebeh predstavenia, a je možné, že do sály bude prístup po 17.00 znemožnený.

Po predstavení možno v priestoroch zostať na voľnú debatu s hercami, či ďalšie pivo.

KDE SA NACHÁDZA CRICKLEWOOD RAILWAY CLUB? Venue sa nachádza oproti Lidlu a za Cricklewood Bus Garage v oblasti Cricklewood, kde sa možno dopraviť autobusmi 16 a 32 zo stanice Kilburn alebo abutobusom 266 z Willesden Green, či Brent Cross. Meno zastávky je Cricklewood Bus Garage. Presná adresa: Circklewood Railway Club, 327 Edgware Road, Cricklewood, London, NW2 6JP

http://www.inapub.co.uk/venues/cricklewood-railway-club/cricklewood/nw26jp/60899

Parkovať možno pri Lidli.

JE POTREBNÉ VSTUPENKY REZERVOVAŤ? Vstupenky je možné rezervovať odpoveďou na tento email, ale nie je to nutné. Rezervácia je bezplatná a zabezpečí vám isté miestečko na sedenie. Predstavenie je určené dospelému divákovi, no ak ste viazaní rodinnými povinnosťami, môžete naň vziať aj svoje deti. Od veku 5-6 rokov by sa pri sledovaní nemali nudiť (kategória PG).

AKO MOŽNO O PREDSTAVENÍ VIAC ZISTIŤ? Môžete “like-ovať” našu stránku na Facebooku – SpiritTheatre7 a získať prístup k aktuálnym informáciám, fotkám a upútavke.

NEMôŽEM 17. MÁJA PRÍSŤ – ČO S TÝM? Spirit Theatre chystá aj reprízu predstavenia, ktorá sa bude konať niekoľko týždňov po premiére, koncom júna bude hra znova prezentovaná v anglickom jazyku. Sledujte nás na Facebooku.

KOHO JE MOŽNÉ KONTAKTOVAŤ PRE BLIŽŠIE INFORMÁCIE?

Môžete pokojne odpovedať na email julianasersenova@gmail.com alebo zatelefonovať na moje telefónne číslo: 07724711748 – Juliana.

Ďakujeme a tešíme sa na vás!

Vaši ochotníci

Odpoveď