Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Púť do Walsinghamu

shrinegroundsMilí farníci!

Dovoľujeme si vás pozvať na púť do Walsinghamu, na najznámejšie a svetovo vyhľadávané anglické pútnické miesto. Walsingham je nazývaný aj “Anglický Nazaret”, lebo svätyňa, ktorá sa v ňom nachádza, je venovaná pamiatke Zvestovania Panne Márii.

Táto púť je akciou, po ktorej sme dlho túžili. Zo Slovenska sme zvyknutí putovať na miesta mariánskej úcty, či už je to Levoča, Staré hory alebo Marianka. Živo si spomíname na atmosféru modlitby počas putovania pešo či autobusom a na milosti, ktorých sa nám dostalo v mariánskych chrámoch.
Je pre nás veľkým potešením, že túto skúsenosť budeme môcť znova prežiť aj v zahraničných podmienkach.
Touto pilotnou púťou chceme začať tradíciu každoročnej púte všetkých slovenských komunít, žijúcich vo Veľkej Británii. Máme nádej, že počas púte vo Walsinghame budeme môcť pri lone Panny Márie obnoviť svoju národnú spolupatričnosť, nájsť nových priateľov a načerpať silu do ďalšieho života.Predbežné informácie o púti:

Dátum konania: 8. september 2013 (Sviatok Narodenia Panny Márie)
Spôsob dopravy: vlastný autobus
Čas odchodu: nedeľa ráno
Čas príchodu: nedeľa večer, 19.00
Odhadovaná cena: £25-30 na osobu

Ak vás táto ponuka zaujala, môžete kontaktovať Kristínu Dugovičovú, či už osobne, v kostole alebo prostredníctvom mailu:
kikadugovic@gmail.com  alebo telefónu: 07912863474. Prosím vás, aby ste svoju účasť zvážili najneskôr do 18. augusta 2013. Tento termín je pre nás dôležitý, aby sme mohli zabezpečiť prepravu. Pri prihlasovaní budeme od vás požadovať zálohu £20/osobu.
Viac informácií o Walshingame môžete nájsť na internetovej stránke: http://www.walsingham.org.uk/romancatholic/

Odpoveď