Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Olympionik Samuel Piasecký navštívil SCM

V piatok 27.7., v deň začiatku olympiády, nás do SCM prišiel navštíviť slovenský olympionik – gymnasta Samuel Piasecký. Návšteva to bola trochu nečakaná, pretože sa pôvodne nemala vôbec uskutočniť, ale o to milšia. Samo sa zúčastnil piatkovej liturgie, pri ktorej zaznelo požehnanie celej olympiády aj úsiliu jeho samotného, a potom sa s nami porozprával o všetkom, čo nás zaujímalo.

Rozprávanie o gymnastike, o olympiáde, ako to vyzerá v olympijskej dedinke na Stratforde či o jeho viere bolo veľmi milé a pohodové, pretože presne taký je Samo. Skromný chalan, ktorý sa na nič nehrá a svoje športové úsilie berie s pokorou a súčasne aj s rezervou. Šport je pre neho dôležitý, ale nie nad všetkým ostatným.

Samo, spoločne so športovým novinárom Jozefom Šatarom, u nás nezostal dlho, pretože mal preteky už na druhý deň ráno. My sme potom sledovali projekciu živého vysielania olympijského otváracieho ceremoniálu na slovenskej televízii.

Držíme palce, Samo!

Odpoveď