Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Olympijský športovo-rodinný piknik

Necelé dva týždne pred olympiádou (v sobotu 14. júla) odštartujeme naše “Žijeme OH” športovo-rodinným piknikom v Bacon ‘s College blízko stanice Canada Water. Príďte piknikovať v tráve, pretiahnuť si telo pri športe či tanci, nasiaknuť olympijskú atmosféru a pripomenúť si domov za kanálom. Podujatie je pre všetky vekové skupiny – a nezáleží ani na tom, či máte rodinu alebo ste slobodní, na svoje si určite príde každý. Meteorologické podmienky sa nebudú brať do úvahy – piknik sa koná za každého počasia. Vstup je zadarmo, je však potrebné sa najskôr zaregistrovať na http://www.scmlondon.org/?page_id=12980.

Toto celodenné podujatie začína o 10 am, predpokladaný koniec je o 7 pm. Program plný zábavy, športu aj kultúry otvorí veľvyslanec SR v Londýne p. Miroslav Wlachovský. Akcia je podporovaná Úradom Slovákov žijúcich v zahraničí a slovenským veľvyslanectvom v Londýne.

Jedným z hlavných bodov akcie je futbalový turnaj. Mužstvá po siedmich hráčoch (4 +1,2 náhradníci) budú pod dohľadom profesionálnych rozhodcov zápoliť nielen pre radosť z hry, ale aj o zaujímavé ceny. Zápasy začínajú o 11 hod, pričom od 10 do 10.30 bude na mieste prebiehať zápis tímov. Viac informácií o turnaji plus formulár povinnej registrácie nájdete na http://www.scmlondon.org/?p=13288.

Ženy sa na pikniku môžu tiež zabaviť aktívne – a to zumbou a Tae Bo. Profesionálna cvičiteľka Petra ich naučí, ako rozhýbať svoje telo pri tomto fitness programe v rytme latinsko-americkej hudby, ktorý kombinuje prvky aerobiku a tanca (zumba) či spája prvky bojových umení ako taekwon-do a klasický box s prvkami dance aerobicu a baletu (Tae Bo).

Ani deti sa na pikniku nudiť nebudú. Skákacia trampolína, mini olympijské hry, maľovanie na tvár, súťaže a mnoho ďalšieho udrží ich pozornosť na dlho a prinesie im aj veľa skvelej zábavy.

Okrem vlastného jedla na spôsob pikniku si budete môcť pochutnať aj na českých a slovenských špecialitách, ako sú zemiakové placky, vyprážaný syr, klobásky, trdelníky alebo kúpeľné oblátky, ktoré sa budú predávať na mieste za ľudové ceny. Chýbať nebude samozrejme ani vyhlásené české pivo.                                                                                                                                                         

Domov pripomenie aj tanečné vystúpenie slovenského ľudového súboru Morena, ktorý nedávno oslávil 10 rokov pôsobenia v Anglicku. Pre záujemcov bude Morena organizovať navyše tanečný “workshop”, kde sa budú môcť naučiť zopár jednotlivých krokov.

Hudba je zaistená profesionálnym DJ, ale okrem toho akciu spestrí svojím spevom naživo aj Marína Križanová.

V kontexte pikniku prebehne aj jedinečný pokus o vytvorenie najväčších živých krajanských olympijských kruhov.

Ako sami vidíte, byť 14.7. niekde inde ako v Bacon ‘s College by bolo takmer “hriechom”. :)

 

Mapa podujatia (areál Bacon’s College, Timber Pond Rd, Rotherhithe, SE16 6AT, Canada Water):

[mappress mapid=”9″]