Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 32.NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 6. – 13. 11. 2011 /

1.  Liturgický kalendár:
Streda – výročie Posviacky Lateránskej baziliky – sviatok
Štvrtok – sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi – spomienka
Piatok – sv. Martina z Tours, biskupa – spomienka
Sobota – sv. Jozafáta, biskupa a mučeníka – spomienka

2.  Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm

3.  Dnes 6. novembra 2011 je stretnutie na spoločnej svätej omši vo Westminsterskej katedrále o 5.30 pm (The Mass of migrants). Sme pozvaní a ako zahraničná komunita sa tejto svätej omše máme zúčastniť. Srdečne vás na túto svätú omšu pozývam!

4.  Katarínska zábava toho roku nebude, pretože nebola včas zabezpečená náhradná sála. Miesto, kde mávame zábavu sa rekonštruuje.
Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

 

Úplné odpustky v prospech zosnulých možno získať nasledovným spôsobom:

Veriaci, ktorý v deň Spomienky na všetkých zosnulých nábožne navštívi kostol alebo kaplnku, a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci.

Okrem tohto odpustkového úkonu sa žiada splniť tri podmienky: svätá spoveď (krátko predtým alebo potom), sväté prijímanie (najlepšie v ten istý deň) a modlitba na úmysel sv. Otca (stačí Otče náš, Zdravas a Sláva). A ďalej ako vo všeobecnosti treba vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu, aj k všednému.

Tieto odpustky možno získať od poludnia predchádzajúceho dňa až do polnoci určeného dňa.

Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci raz denne od 1.novembra do 8.novembra. Treba splniť aj ďalšie podmienky. Jedna svätá spoveď však stačí na všetky odpustky.

Komentáre nie sú povolené.