Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Stretnutie Slovákov v Birminghame

Dňa 15. októbra 2011 sa niektorí z nás stretli so slovenskou komunitou žijúcou v Birminghame. Po spoločnej svätej omši v kostole St. Anne’s Presbytery, ktorú koncelebroval otec Tibor a spolukoncelebroval otec Anton Gubala (farár z Maduníc), sme sa presunuli na tamojšiu faru. Tu nás srdečne privítal domáci kňaz otec Patrick, ktorý nám priblížil situáciu v jeho farnosti.

Následne otec Tibor predstavil priateľom z Birminghamu našu SCM a poukázal na momentálnu situáciu Slovákov a Čechov žijúcich na území Veľkej Británie. Taktiež vyjadril túžbu nielen duchovne prepojiť jednotlivé komunity Slovákov.

Bolo nám spoločne veľmi dobre a ako naši priatelia povedali „cítili prúd potechy, priateľstva, ochoty a spolupatričnosti a bolo im ťažko, keď sme sa lúčili“. Avšak s istotou môžem povedať, že naše stretnutie nebolo posledné…

Odpoveď