Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Návšteva hrobu otca Langa 2011

Kresťan by mal byť nositeľom nádeje a optimizmu a to aj vtedy, keď okolnosti nie sú práve najpriaznivejšie. Koncentračný tábor a odlúčenie od domova rozhodne nepatria k najideálnejsim podmienkam na hlásanie evanjelia. Otcovi Janovi Langovi, zakladateľovi Českej a Slovenskej komunity v Londýne sa podarilo prežiť aj tie najťažšie chvíle s radosťou, ktorú čerpal najmä z modlitby a svätého prijímania.

V čase totality bol osobnosťou, ktorá pomáhala pribúdajúcim utečencom v Londýne ako sa dalo. Bol nielen kňazom, ale aj priateľom, ktorý dokázal poradiť a povzbudiť. Mnohí z nás si ho pamätaju ako láskavého, tolerantného človeka s krásnym srdcom, citlivého na potreby druhých. Až do posledných chvíľ života vedel vytvoriť okolo seba priateľskú a pohostinnú atmosféru.

S radosťou sme boli v sobotu, 29 októbra zapáliť sviečky na jeho hrobe, pomodliť sa a zaspomínať si na jeho životný optimizmus, jeho motto „radujte se“ a pesničku Zase bude dobře. 

Odpoveď