Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Koncert Pěveckého sdružení Slezská Ostrava

V nedeľu 3. júla zavítalo do Londýna Pěvecké sdružení Slezská Ostrava (PSSO). Je to zmiešanýspevácky zbor, ktorý pôsobí v Ostrave od roku 1989. Predstavili sa v mnohých krajinách Európy, Ameriky a Ázie a doposiaľ nahrali 5 CD.

V našom kostole na Melior Street sa toto hudobné teleso pod vedením dirigenta Jana Spisara prezentovalo niektorými skladbami už pri svätej omši o 13-tej hodine. Po svätej omši pokračovali koncertom, kde zazneli okrem iných aj piesne Carna, Diru Diru Dina či Ty Ukvaldský kostelíčku. V ich repertoári môžeme nájsť svetské i duchovné skladby, spirituály, gospely, či rôzne ľudové a umelé skladby.

Táto akcia mala veľmi pozitívnu reakciu u tých, ktorí sa jej zúčastnili. Na záver koncertu sme si všetci spolu ešte zaspievali a Jarko s Majkou nás tancom pozvali na prijemné občerstvenie tela i duše do našej triedy. Tu sa rozprúdila konverzácia, naviazali sa nové priateľstvá a pri vínku, speve a výbornej muzike sme strávili ešte zopár hodín.

Bolo nám spolu príjemne, ale ako to už býva, všetko má svoj začiatok i koniec. V dobrej nálade a plní zážitkov sme sa rozišli a každý sa pobral svojou cestou. Dúfame, že ešte niekedy PSSO naše pozvanie prijme a príde nás navštíviť. Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom napomohli k realizácii tejto akcie.

Odpoveď