Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Bábkové predstavenie o svätom Mikulášovi  5. decembra 2010

Dňa 5.12.2010 sa po svätej omši v kostole “Our Lady of  La Sallette” na Melior Street o 15.00 hodine uskutočnilo bábkové predstavenie pre deti z príležitosti sviatku svätého Mikuláša. Účelom podujatia bolo priblížiť život a poslanie svätého Mikuláša deťom našej farnosti a tiež zachovať tradíciu slávenia sviatku, veľmi známu na Slovensku.

Program pozostával z bábkového divadla, v ktorom účinkovali štyria dobrovoľníci ako bábkoherci (Magdaléna Šmidová v úlohe Julianky a anjela, Marián Juhás v úlohe sv. Mikuláša, Pavol Bagoňa v úlohe Jakuba a anjela a Martina Vajdová v úlohe Filipka a anjela). Hru napísala a režírovala Magdalénka Šmidová a techniku zabezpečil Marián Juhás. Po odohraní predstavenia sa deti naučili pesničku “Mikulášku, dobrý strýčku” a Magdalénka ich ako anjel sprevádzala na gitare. Potom Sv.Mikuláš volal deti, rozdával im balíčky plné ovocia a sladkosti, rozprával sa s nimi a motivoval ich byť dobrými a poslušnými deťmi. Rozdalo sa spolu cca 60 balíčkov deťom, aj dospelým.

Pred akciou sa konala dobrovoľná zbierka na  zabezpečenie balíčkov, ktorá pokryla náklady na akciu a zo zvyšných peňazí sa kúpili dve detské Biblie, ktoré sa využívajú pri katechézkach pre prvoprijímajúce deti.

Správu z akcie dňa 7.2.11 napísali: Martina Vajdová a Magdaléna Šmidová


Odpoveď