Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 31.NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 30. 10. – 6. 11. 2011 /

Liturgický kalendár:

Utorok – Všetkých svätých – slávnosť
Streda – Spomienka na všetkých verných zosnulých
Piatok – sv. Karola Borromea, biskupa – spomienka

Sv. omše tento týždeň:
Utorok – 7.30 pm
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli minulú nedeľu na Misijnú zbierku pre núdznych a bezdomovcov. I v tomto sa odzrkadľuje rozmer našej viery neopomínať a pomáhať tým, ktorí to potrebujú, deliť sa a darovať lásku konkrétnou službou pomoci a modlitby..

S modlitbou vďaky, pokory, vďačnosti a lásky sme včera pri príležitosti sviatku Spomienky na všetkých verných navštívili cintorín Merton-Sutton, kde sme sa pri hrobe zakladateľa Československej katolíckej misie P. Jána Langa, SJ pomodlili za duše našich blízkych.

Dnes (30. októbra 2011) je stretnutie zahraničných misií na spoločnej svätej omši vo Westminsterskej katedrále o 5.30 pm (The International Mass). Sme pozvaní a ako zahraničná komunita sa tejto svätej omše máme zúčastniť. Srdečne vás na túto svätú omšu pozývam!

Z tohto dôvodu sv. omša 30. októbra večer o 7.30 pm na našej SCM nebude !!!

V utorok 1.11.2011 na slávnosť Všetkých svätých bude sv. omša v SCM o 7.30 pm v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph.

V nedeľu 6. novembra (o týždeň) je stretnutie na spoločnej svätej omši vo Westminsterskej katedrále o 5.30 pm (The Mass of migrants). Sme pozvaní a ako zahraničná komunita sa tejto svätej omše máme zúčastniť. Srdečne vás na túto svätú omšu pozývam!

ODPUSTKY
Je možnosť získať úplné odpustky v prospech zosnulých za týchto podmienok:
a/ Veriaci, ktorý sa v deň Spomienky na všetkých zosnulých nábožne navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť dušiam v očistci.

Okrem tohto odpustkového úkonu sa žiada splniť tri podmienky: sv. spoveď (krátko predtým alebo potom), sv. prijímanie (najlepšie v ten istý deň) a modlitba na úmysel sv. Otca (Otče náš …, Zdravas Mária …, Sláva Otcu …). A ďalej vo všeobecnosti treba vylúčiť pripútanosť k hriechu aj k všednému.
Tieto odpustky možno získať od poludnia predchádzajúceho dňa až do polnoci určeného dňa.

b/ Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré sa môžu privlastniť dušiam v očistci, raz denne od 1. novembra do 8. novembra. Treba splniť aj ďalšie podmienky. Jedna sv. spoveď však stačí na všetky odpustky.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Parish Priest of SCM

Komentáre nie sú povolené.