Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Oznamy na 5.veľkonočnú nedeľu / 22. – 29. 5. 2011 /

  1. Liturgický kalendár:

Štvrtok – sv. Filipa Neriho, kňaza – spomienka

  1. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:

Streda – 7.30 pm

Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)

a po sv. omši poklona pred vyloženou sviatosťou Oltárnou

Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

  1. Veľkú vďačnosť mi dovoľte vyjadriť všetkým, ktorí pomáhali pri príprave katechumenov ku sviatosti birmovania (Lenka, Ferko a Gabo). Ako aj všetkých, ktorí ochotne a nezištne pomohli pri organizácii slávnosti (speváci, asistencia, aranžéri, kuchári, šoféri, obsluha). Vážim si nezištnosť a pohotovosť, schopnosť sa dohodnúť, vnímať potreby, predvídať a ponúknuť službu pre božiu slávu, dobro zúčastnených a dobré meno SCM.
  2. Dáva sa do pozornosti, že je v ponuke:
  • Dostali sme ponuku zúčastniť sa víkendového pobytu určeného pre rodiny s deťmi vo Farnieres v Belgicku 17. – 19. júna 2011, plagát je vzadu na oznamovej tabuli ako aj na webovej stránke SCM. Termín prihlasovania vyprší dnes.
  • V nedeľu 19. Júna 2011 je na tom samom mieste medzinárodné stretnutie Čechov a Slovákov
  • Jedna z poľských farností v Londýne nám ponúkla možnosť zúčastniť sa víkendového výletu vo Walese do Snowdonia National Park v dňoch 28. – 30. mája 2011. Bližšie oznamy si môžete prečítať na oznamovej tabuli vzadu v kostole a na webovej stránke SCM
  • Bolo by pekné a prospešné zmapovať kresťanské pamiatky Londýna (taký kresťanský bedeker). Bolo by vhodné, keby sa opäť našiel niekto, kto bude sústreďovať informácie a spracovávať do podoby elektronickej (na našu webstránku) ale i tlačovej pre vydavateľa.
  • Dáva sa na vedomie, že dňa 3. júla 2011 (nedeľa) na sviatok slovanských vierozvestov sv. Cyrila a Metoda, bude v našej misii koncert veľkého speváckeho zboru Pevecke sdruzeni Slezska Ostrava (PSSO).

  1. Už v samých začiatkoch môjho príchodu do misie som podával návrh na spracovanie letáku (booklet) o našej SCM. Doposiaľ žiadny návrh neprišiel…. Priestor pre realizáciu a formovanie povedomia SCM tu je, treba ho iba využiť. Bolo by dobré a vhodné, keby sa dala nejaká skupina dohromady a vytvorila podklad pre diskusiu, anketu (písomnú, webovú) o zmysle a cieľoch misie, jej podobe, možnostiach, potrebách, záujmoch, aktivitách. Tento leták má slúžiť na oslovenie Slovákov a Čechov žijúcich na území Spojeného kráľovstva.
  2. Hľadáme kronikára, ktorí by v písomnej podobe (elektronickej) zachytával dianie na misii – výlety, udalosti, slávnosti ap.
  3. Na webovej stránke je prosba pomôcť pri preklade jednej mariánskej stránky. Ak sa chcete dozvedieť niečo viac o diele a živote Božej Matky, je to tiež príležitosť, ako sa vzdelávať a napomôcť možno i dobrej veci. Kontakt je na webovej stránke.
  4. Program „Jarné soirée“, ktorý sa uskutoční na budúcu nedeľu 29.mája 2011 o 14.30 hod. a je z produkcie známej skupiny Juliana & comp., ktorí nás naposledy prezentovali úspešným divadelným predstavením Pašií v anglickom jazyku vo farnostiach londýnskych diecéz. Karné soirée bude v novom šate: bude obsahovať detské divadelné predstavenie, crazy vystúpenie gitaristov a vedomostnú súťaž. Všetkých srdečne pozývame na príjemne strávené popoludnie.
  5. Dňa 7. júna 2011 o 8.00 pm sa v našom kostole bude premietať film, ktorý sa natáčal pred 2 rokmi o ľuďoch žijúcich na našej ulici Melior Street, kde sídli SCM. Všetkých vás pozývame na prezentáciu tohto diela. V tomto filme sú účinkujúci z našej misie. Je to film aj o nás, našom živote a o tom, ako nás vnímajú ľudia.

 

Komentáre nie sú povolené.