Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Sv. omša na podporu pracujúcich migrantov v Londýne 03.05.2010

Mass in Support of Migrant Workers in London                                                                            Bank Holiday – Pondelok, 3. Máj 2010 o 10.30am                                                                     Westminster Cathedral, Victoria, London SW1P 1QW

Londýn je jedno z najkozmopolitnejších miest na svete, je domovom komunít migrantov, ktoré prišli hľadať útočisko pred útlakom a zlepšiť si situáciu. Mnohí z nových migrantov v našom meste sú katolíci a ich sociálne, pastoračné a duchovné potreby sú zjavne manifestované v našich kostoloch a vo farských komunitách. Mnohí súčasní migranti žijúci v Londýne zakusujú vykorisťovanie a rasizmus. Naša viera, vedená Katolíckym sociálnym učením, od nás vyžaduje, aby sme sa postavili a prehovorili spoločne ako jeden za spravodlivosť, sociálnu súdržnosť a za spoločnosť, ktorá oceňuje prínos migrantov.

Na svätej omši na podporu pracujúcich migrantov bude zastúpená i naša komunita – pozývame !

Viac info >> http://www.rcdow.org.uk/massformigrants/

Odpoveď