Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

PARLAMENTNÉ VOĽBY DO NR SR – prihlasovanie sa poštou zo zahraničia do 9. augusta 2023

KRAJAN webMilé Krajanky, milí Krajania,

predseda Národnej rady Slovenskej republiky vyhlásil parlamentné voľby na 30. septembra 2023. Každý občan SR, ktorý v tento deň dovŕši 18 rokov, bude môcť voliť. Ak bude volič v deň volieb (30. septembra) mimo územia Slovenskej republiky, môže využiť možnosť voľby poštou, ku ktorej sa dá prihlásiť len do 9. augusta 2023.

Slovenská mimovládna organizácia Srdcom doma pripravila mobilizačnú kampaň, s ktorou nám môžete pomôcť aj vy.

  1. Výzva občanom SR žijúcich v zahraničí na účasť na voľbách 2023 – k dnešku evidujeme 37 signatárov (krajanské spolky, organizácie na Slovensku) tejto výzvy. Aj vy sa môžete pridať, stačí kontaktovať Samuela Zuba – samuel.zubo@srdcomdoma.sk
  2. Spustili sme mobilizačnú kampaň Srdcom doma, s ktorou nám môžete pomôcť aj vy. Tu je zoznam činností, s čím nám môžete pomôcť.
  3. Aj prezidentka SR podporuje kampaň Srdcom doma

Teraz to najdôležitejšie. Prihlásiť sa k voľbe poštou môžete cez tento odkaz: CHCEM VOLIŤ POŠTOU. Budete potrebovať rodné číslo, občiansky preukaz alebo pas a potom už len adresu, na ktorú sa vám pošlú hlasovacie obálky. Registráciu máte do 5 minút hotovú.

Voliť znamená pomáhať Slovensku.

S pozdravom,

Andrej Probst, predseda Pražskej kaviarne, správca www.krajan.sk

Pražská kaviareň z. s.
Rižská 11
Praha 15
102 00 Česká republika

Odpoveď