Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Tri oriešky kresťanskej kultúry

Možno je to tým milostivým časom Veľkej noci, priatelia, Londýn nám, ľuďom tela, ducha i duše, v týchto dňoch ponúka tri zaujímavé kultúrne podujatia.

Tým prvým je projekt “Biblia v divadle“.
Od Kvetnej nedele po Veľkonočný pondelok bude na pódiu Shakespearovho Globe Theatre pri Temži znieť Božie Slovo. 400 rokov uplynulo od slávneho prekladu Biblie do angličtiny, známeho ako King James Bible. Herci z Globe Theatre si toto výročie pripomenú dramatizovaným prednesom jednotlivých biblických spisov od knihy Genezis až po Apokalypsu. Evanjeliá pripadajú na Veľkonočnú nedeľu. Lístky stoja 10 libier a miesta sú ešte stále voľné. Viac info na http://www.shakespearesglobe.com/theatre/on-stage/the-bible.

Druhým veľkolepým podujatím sú hrané pašije na Trafalgar Square na Veľký piatok, 22. apríla. Naživo, zadarmo a pre celú verejnosť budú herci z Wintershall hrať Ježišove umučenie prvý raz na poludnie, druhý raz o tretej hodine poobede. Nenechajte si ujsť tento zážitok, posilnený veľkou obrazovkou a vynikajúcim ozvučením. Viac informácií na www.passionofjesus-trafalgar.co.uk.

Treťou ponukou sú dve posledné predstavenia divadla našej komunity. Po piatich predstaveniach modernej pašijovej hry “A Sabbath We Never Expected” odohraných v rôznych londýnskych kostoloch, diváci sa vyjadrovali nasledovne: “Šokujúce”, “Vynikajúce”, “Plné emócií”, “Absolútne super”, “Dych vyrážajúce”, “Skvelé”, “Krásne”, “Vtiahli ste nás do meditácie”, “Takmer ako liturgia” a pod. Ak ste ešte našu hru nevideli, srdečne vás pozývame! Viac informácií nájdete v článku “Dátumy a miesta predstavení”.

Nuž, čo mysíte? V ktorom oriešku budú tie najkrajšie šaty?

Juliana

Odpoveď