Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Koncert sboru Stojanova gymnasia z moravského Velehradu

Vážení přátelé,

Koncem března přijede sbor Stojanova gymnasia z moravského Velehradu. Podařilo se nám zorganizovat pro mladé umělce tři londýnská vystoupení.

V pátek 25. března v 18 hodin v budově velvyslanectví ČR, 26-30 Kensington Palace Gdns, W8 4QY, (RSVP do 24.3.2011 emailem na: trustees@velehrad.org.uk nebo telefonem na Velehrad:0207 727 7849)

V sobotu 26. března ve 14.30, místo obvyklé přednášky SVU na londýnském Velehradě, 22 Ladbroke Square, London W11 3NA

V neděli 27. března na rodinné mši v 9.30 v jezuitském kostele ve Farm Street, Mayfair

……………………………………………………………………………………………………………………………………..
Pěvecký sbor Stojanova gymnázia byl založen Filipem Mackem při znovuotevření školy v září 2004.
Prvním větším koncertem bylo společné vystoupení v dubnu 2005 s Concord-Carlisle
Concert Chorus z Massachusettes (USA) v bazilice na Velehradě. Studenti se pravidelně účastní sborových festivalů v ČR (Brno, Otrokovice, Odry atd.) V loňském roce sbor získal stříbrnou medaili v celostátním kole festivalu Gymnasia Cantant. Své první zahraniční turné sbor absolvoval v Chorvatsku. V letošním roce se již po druhé ve své krátké historii účastnil projektu česko-německého týdne mladých v klášteře Teplá. Velkým povzbuzením pro zpěváky je i pravidelná účast na Velehradské pouti, která je přenášena v přímém přenosu ČT a ČRo. Sbor se věnuje především interpretaci duchovní hudby a capella v dějinném kontextu od gregoriánského chorálu až po současné hudební skladatele. Ve svém repertoáru má také populární spirituály, gospely apod.
Vedoucí sboru Mgr., MgA. Filip Macek, 1972, vystudoval konzervatoř v Kroměříži, Janáčkovu akademii múzických umění v Brně v oboru řízení sboru u doc. Lubomíra Mátla a Cyrilometodějskou teologickou fakultu univerzity Palackého v Olomouci. Působil jako profesor Církevní konzervatoře a sbormistr ND v Brně. Vyučuje na Arcibiskupském gymnáziu, na Stojanově gymnáziu na Velehradě a v Katedrálním vzdělávacím středisku liturgické hudby a zpěvu v Olomouci. Je sbormistrem Vyškovského smíšeného pěveckého sboru, sboru Svatopluk v Uherském Hradišti a sboru AVE Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži. Jako dirigent spolupracuje s Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně. Je činný i jako varhaník a sbormistr v bazilice sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě.

Mimořádným úspěchem je získání ceny Dr. Antonína Tučapského v roce 2007 za dirigentský výkon.
……………………………………………………………………………………………………………………………………….

PŘIJĎTE A PŘIVEĎTE SVÉ ZNÁMÉ! TĚŠÍME SE NA VAŠI ÚČAST!

Odpoveď