Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Vítejte ve chlévě!

…kde se narodil Ježíš Kristus. Namítnete mi, že kolem sebe žádný chlév nevidíte, že je všechno uklizené a připravené. OK. Pak ale nemůžete být svědky tohoto narození, které se chystáme slavit a které se zpřítomňuje znovu a znovu. Stejně jako jsme při každé pobožnosti křížové cesty vždy znovu (reálnými) svědky Ježíšovy bolestné cesty na Kalvárii a při mši svaté znovu a znovu Ježíšovy smrti, kterou nás vykoupil před dvěma tisíci lety jednou provždy a přitom při proměňování opět a znovu. A pro toho, kdo si svůj chlév neuvědomil, je možné díky moci Církvi Kristem dané zakusit radost z Narození Páně kterýkoli den z vánočního oktávu (osm dnů počínajíc Slavností Narození Páně – lidově Božím hodem vánočním 25.12. v noci, za svítání).
Už kolem sebe nebo spíše v sobě začínáte nějaký ten chlév (nepořádek, zatuchlinu, špínu) vidět (cítit)? To je dobře. Pak je všechno v pořádku. Bůh se přece proto narodil a proto přišel na svět, ne aby si nechal sloužit, ale aby svůj život vydal jako výkupné za mnohé. I za mně? Ano. Proto před vámi ochotně přiznávám svůj osobní veliký chlév a svůj podíl na velikém chlévu, panujícím ve světě.chlev

Odpoveď